Užimtumo tarnyba: startuoja vieno langelio principu veiksiantis konsultavimas iš užsienio grįžusiems lietuviams | Diena.lt

UŽIMTUMO TARNYBA: STARTUOJA VIENO LANGELIO PRINCIPU VEIKSIANTIS KONSULTAVIMAS IŠ UŽSIENIO GRĮŽUSIEMS LIETUVIAMS

  • 2

Užimtumo tarnyba praneša, kad siekiant palengvinti iš užsienio jau grįžusių  ar planuojančių grįžti lietuvių reintegraciją, startuoja vieno langelio principu veiksiantis konsultavimas.

„Nuo dabar besidomintys galimybe įsikurti gimtinėje kiekviename mūsų klientų aptarnavimo skyriuje galės gauti informaciją apie užimtumo perspektyvas, darbo rinką, karjeros, persikvalifikavimo ir mokymosi galimybes“, – pasakojo direktorė Inga Balnanosienė.

Kaip nurodoma pranešime, kiekviename Užimtumo tarnybos klientų aptarnavimo skyriuje jau paskirti atsakingi specialistai, kurie pasirengę grįžtančiuosius konsultuoti ir socialinių garantijų, mokesčių, reikalingų dokumentų bei regionų ypatumų klausimais.

Tačiau pažymėtina, kad bus teikiama tik pirminė pobūdžio informacija – detalesnėms ir individualias situacijas vertinančioms konsultacijoms ši klientų grupė bus tikslingai nukreipiama į atitinkamas institucijas.

Suteikti informaciją pasiruošę ir klientų aptarnavimo specialistai, konsultacijas teikiantys bendruoju telefono numeriu 1883.

Užimtumo tarnyba pabrėžia, kad grįžtantieji į gimtinę klientų aptarnavimo skyriuose buvo konsultuojami ir iki šiol. Tačiau šiais metais startuojantis aktyvesnis bendradarbiavimas su Užsienio reikalų ministerija lems papildomą dėmesį šiai klientų grupei, aktyvesnę jų stebėseną, papildomą metodinę pagalbą bei galimybę tapti tuo informacijos centru, kuris padės lietuviams grįžti ir įsitvirtinti

Taip pat šiais metais planuojama įdiegti dar vieną naujovę – informacinį Lietuvos regionų žemėlapį. Jame bus galima rasti aktualios informacijos apie kiekvieną savivaldybę: ekonominius, darbo rinkos ir nekilnojamojo turto rodiklius, TOP darbdavius, vidutinio atlyginimo dydžius. Taip pat informaciją apie mokyklas, pasirengusias priimti grįžusiųjų vaikus.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Mokesčių

Konsultantės labai jau labai pergyvena ir del sumokėtų mokesčių grąžinima is užsienio, net tam pačiam pastate privatus ofisas, del mokesčių grąžinimo iš užsienio, mane taip siuntė iš kabineto i kabineta ir klausinėjo ape mokesčius kad grąžinti i Lietuva

Joks

grizes nevergaus pagal cionyksti DK,kurio vergvaldziai dargi nesilaiko! UT grizusiam reikalinga tik tam,kad nesikauptu PSD skola. Jusu siulomos vergoves jau ir vietiniams nebereikia! O buvusieji svetur juk jau pamate,kaip dirbama civilizuotai ir kiek mokama uz darba!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS