Užsienio investuotojams verslo sąlygos Lietuvoje nėra patrauklios | Diena.lt

UŽSIENIO INVESTUOTOJAMS VERSLO SĄLYGOS LIETUVOJE NĖRA PATRAUKLIOS

Vienos didžiausių šalyje sausų pusryčių gamintojos vadovai pastebi, kad Lietuvoje nėra patrauklių sąlygų užsienio investuotojams. Dėl to nukenčia šalies ekonomika.

Bendrovės, kurioje pirmadienį lankėsi Seimo vadovas, dauguma produkcijos eksportuojama – ja sėkmingai prekiaujama Didžiojoje Britanijoje, Kinijoje, Skandinavijoje ir net Afrikoje, stengiamasi įsitvirtinti augančioje Vietnamo rinkoje.

Pasak „Naujojo Nevėžio“ vadovo, Lietuvoje rinka traukiasi, to priežastis – emigracija, todėl ieškoma pirkėjų užsienyje, analizuojamos ir stebimos besikeičiančios verslo tendencijos. Bet esą, jei Lietuvai pavyktų pritraukti užsienio kapitalo – kurtųsi darbo vietos, kiltų atlyginimai, augtų rinka.

„Reikia palyginti, kad ir kelių šalių darbo kodeksus. Aš tai vaidinu žaidimo taisyklėmis ir jeigu tos taisyklės nepalankios naujiems žaidėjams, tai stebuklų nebūna. Tik vietinio kapitalo įmonės šalies ekonomikos nepakels iki europinio vidurkio. Todėl šalyje ir turime atitinkamą rezultatą“, – sakė įmonės direktorius Gediminas Krutulis.

Seimo pirmininkas sako, kad be viso to verslui reikia padėti spręsti darbuotojų trūkumo problemas.

„Darbo jėgos trūkumu ši įmonė nesiskundžia, jai pavyksta prisikviesti kvalifikuotų darbininkų iš Lietuvos, bet kitoms šalies įmonės tai padaryti labai sunku“, – sakė Viktoras Pranckietis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS