Užstato sistemai prireiks dešimčių milijonų litų investicijų | Diena.lt

UŽSTATO SISTEMAI PRIREIKS DEŠIMČIŲ MILIJONŲ LITŲ INVESTICIJŲ

  • 0

Naujai įkurta viešoji įstaiga "Užstato sistemos administratorius" Lietuvoje diegs vienkartinės plastiko, stiklo taros ir metalinių skardinių užstato sistemą. Skaičiuojama, kad šio projekto įgyvendinimuiprireiks ne vienos dešimties milijonų litų investicijų, rašo "Verslo žinios".

Praeitą penktadienį įsteigtos įstaigos "Užstato sistemos administratorius" (USA) steigėjai - Lietuvos aludarių gildija, Lietuvos prekybos įmonių asociacija ir Lietuvos natūralaus mineralinio vandens gamintojų asociacija - skaičiuoja, kad apie 20 mln. litų reikės investuoti į skaičiavimo centrą, šis, planuojama, įsikurs 5-6 tūkst. kv. metrų patalpose šalia Vilniaus. Taip pat Lietuvai reikės apie 1 tūkst. taromatų, jų kaina gali siekti 50-70 mln. litų.

"Dėl tų 20 mln. Lt, kurių reikės investicijoms į skaičiavimo centrą, jau kalbėta su bankais, jie pasiruošę skolinti, o už paskolas ketina laiduoti daugiausia pakuočių į rinką išleidžiantys gamintojai, t. y. aludariai. Dėl taromatų - ieškosime sprendimų, kaip jais apsirūpinti nesiskolinant. Tarsimės su jų gamintojais, kad šie savo lėšomis juos įrengtų, o pinigus susigrąžintų per keletą metų", - aiškino USA generalinis direktorius Gintaras Varnas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS