V. Antonovo advokatas kartoja – byla politinė | Diena.lt

V. ANTONOVO ADVOKATAS KARTOJA – BYLA POLITINĖ

  • 5

Beveik prieš dvejus metus bankrutavusio "Snoro" banko buvusio akcininko Vladimiro Antonovo advokatas pareiškė, kad Lietuvoje jis nebus sąžiningai teisiamas, o Europos arešto orderis buvo išduotas dėl „politinių priežasčių“.

„Lietuvos valdžia jaučia spaudimą pasiekti nuosprendį (...). Spaudimas toks didelis, kad jis nebus atlaikytas. Dabartinė Lietuvos vyriausybė nori pašalinti poną V.Antonovą dėl politinių priežasčių“, - ketvirtadienį Londono teisme sakė Jamesas Lewisas (Džeimsas Liuisas), rašo leidinys „Little Hampton Gazette“.

Pasak J.Lewiso, Lietuvoje vyravo „antirusiškas nusistatymas“, kurio nepanaikino dabartinė Vyriausybė.

Lietuvos Vyriausybei atstovaujantis advokatas Johnas Hardy'is (Džonas Hardis) teisme sakė, jog „nesąmonė“ manyti, kad prieš kaltinamuosius buvo vykdomas „sąmokslas arba slaptas bendrininkavimas“. Jo žodžiais, V.Antonovas "Snoro" istorijoje yra "pagrindinis veikėjas“.

„Per tam tikrą laikotarpį vertybiniai popieriai ir grynieji pinigai buvo pervesti iš „Snoro“ sąskaitų į privačias sąskaitas, kurias turėjo ar bent kontroliavo ir tvarkė šie du kaltinamieji (...) Vienas iš pervedimų buvo daugiau nei 10 mln. JAV dolerių. Suma eurais dar didesnė - iš viso 470 mln. eurų“, - sakė advokatas.

Pervedimai, kuriuos J.Hardy'is vadina „tiesiog vagyste“, buvo vykdomi, anot jo, dviejų bendrininkų.

Pasak „Little Hampton Gazette“, V.Antonovas ir jo verslo partneris, kito "Snoro" akcininkas ir buvęs prezidentas Raimondas Baranauskas Lietuvoje įtariami beveik 500 mln. eurų vertės „Snoro“ turto pasisavinimu. Jie taip pat teikė suklastotus dokumentus Lietuvos centriniam bankui, kad nuslėptų 33 sandorius, įvykdytus tarp 2008 ir 2011 metų.

Tačiau abu teigia, jog tapo „politiškai motyvuotos konspiracijos“ nacionalizuoti „Snorą“ aukomis.

Ketvirtadienį po pertraukos vėl tęsiamas V.Antonovo ir Raimondo Baranausko ekstradicijos bylos posėdis truks beveik dvi savaites.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

ANI

Rusija apskundeme JT.O kodel negalime apskusti Anglijios JT ?Kodel visur kai bylos su sukciavimu ,tuoj prasideda advokatu ir nusikalteliu isvados,kad politinis susidorojimas.Ar kada buvo kitaip?

Nuomone.

Stai ir ES. Juk esame lygus ir sutartis ,kad nusikalteliai turi buti isduoti.Tai kaip galime saipytis,kad Rusija mus mausto,kad musu bendrazygiai tokie pat.Dirba advokatai uz musu milijonus gelbedami sukcius.

dalis tiesos advokato žodžiuose yra

todėl ir nebaigta byla. Lietuvoje senai būtu užbaigta, bet tikroje demokratinėje valstybėje savo machinacijų niekas jau neduos prasukti ir reikės vadovautis teisiniais aktais o ne sukurptą bylą.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS