V. Čmilytė-Nielsen apie kitų metų biudžetą: dalis nueinančios valdžios planų yra nepagrįsti | Diena.lt

V. ČMILYTĖ-NIELSEN APIE KITŲ METŲ BIUDŽETĄ: DALIS NUEINANČIOS VALDŽIOS PLANŲ YRA NEPAGRĮSTI

Komentuodama tai, jog kitų metų biudžete pastebimas kone pusės milijardo trūkumas numatytoms priemonėms įgyvendinti, Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen sako, kad darbą baigiančios Vyriausybės planai 2021 metams buvo pernelyg optimistiški. Ji taip pat priduria abejojanti, kad toks pats biudžetas būtų tvirtinamas, jei valdžios šiemet nesikeistų.

„Kalbant apie praeitą valdžią, planai 2021 metams buvo pernelyg optimistiški ir dažnu atveju nelabai pagrįsti. Tad natūralu, kad palikta situacija yra nelengva ir ji reikalaus peržiūrėjimo ir atsakingo planavimo kitiems metams“, – „Žinių radijui“ trečiadienį teigė V. Čmilytė-Nielsen.

„Biudžeto svarstymas laukia nelengvas. Dar labai svarbu, kad ne tiek daug laiko jam turime, bet skiriame visą dėmesį tam, kad būtų rasti sprendimai“, – pridūrė ji.

Komentuodama laikinojo premjero Sauliaus Skvernelio pasisakymą, neva jis ateinančiai valdžiai paruošė tokį patį biudžetą, kokį būtų ruošęs pats sau, V. Čmilytė-Nielsen teigė tuo abejojanti.

„Suabejočiau. Žinote, kai esi beišeinantis labai lengva žadėti daug gėrybių visiems, ypač žinant, kad greičiausiai realizuoti teks kažkam kitam. Tad manyčiau, kad tie planai tokie optimistiniai dėl to ir buvo“, – sakė ji.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Alis...

pažiūrėkit, kas dedasi, o jinai apie taupymą šneka...darykit, kas užplanuota, o ne priekaištaukit ir erzeliokit... skolas vis tiek nurašys... darykit kaip visi ES daro, o ne spauskit diržus, nes tuoj dar daugiau užsilenks...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS