V. Janulevičius: reikia tęsti pagalbos verslui priemones, kurios buvo naudotos iki šiol | Diena.lt

V. JANULEVIČIUS: REIKIA TĘSTI PAGALBOS VERSLUI PRIEMONES, KURIOS BUVO NAUDOTOS IKI ŠIOL

Lietuvos pramonininkų konfederacijos (LPK) prezidentas Vidmantas Janulevičius sako, kad reikia tęsti tas pagalbos verslui priemones, kurios buvo naudotos iki šiol.

„Manyčiau, kad viskas sklandžiai vyko su Ekonomikos ir inovacijų ministerija. Aišku, verslo lūkesčiai visada būna didesni nei yra realios galimybės finansinės. Tačiau manau, kad laipsniškai reikia tęsti tas priemones, kurios buvo iki šiol naudotos. Kalbėjote apie kai kurias priemones, kurias galima supaprastinti. Deja, mūsų ekonomika yra labai segmentuota, įvairi, kalbėti, kad vieno kardo mostu galėtume išspręsti visų problemas, deja, to nėra“, – Seimo Biudžeto ir finansų komitete (BFK) sakė V. Janulevičius.

Anot jo, skirtingiems sektoriams kyla skirtingų problemų.

„Yra įvairūs sektoriai, yra mikroįmonės, vidutinės, didžiosios, iki šiol tos visos priemonės buvo gana subalansuotos visiems, nes dirbti reikia skalpeliu. Yra atvejų, kai sektoriai visi išimtinai nedirba, tai kalbame apie kelionių agentūras, viešąjį maitinimą, viešbučius, bet yra ir sektorių, kurie vieni puikiai tvarkosi ir jų apyvartos auga pramonėje, yra sektorių, kurie, deja, įsiveisus kovidui, jiems tenka labai sunkiai išgyventi“, – teigė LPK prezidentas.

V. Janulevičius tikisi, kad šiuos metus pavyks pabaigti su eksporto augimu.

„Šiandien galiu atvirai pasidžiaugti už pramonę, vidutinės-stambios įmonės traukia daugumą, tikiuosi, kad šiuos metus, jei gruodis nebus labai pavojingas su susirgimų skaičiais, turėsime 1 proc. augimą eksporto per metus, nes trečias ketvirtis buvo gana rezultatyvus“, – sakė jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS