Sako, kad Š. Stepukonio praloštos sumos išskirtinės, bet turime šimtus panašių atvejų | Diena.lt

SAKO, KAD Š. STEPUKONIO PRALOŠTOS SUMOS IŠSKIRTINĖS, BET TURIME ŠIMTUS PANAŠIŲ ATVEJŲ

Lietuvos pramonininkų konfederacijos (LPK) prezidentas Vidmantas Janulevičius teigia, kad nors Š. Stepukonio galimai pasisavintos ir praloštos pinigų sumos yra išskirtinai didelės, Lietuvoje pasitaiko šimtai panašių incidentų, apie kuriuos nėra kalbama. Todėl, anot jo, priežiūrą vykdančios institucijos turėtų atidžiau tikrinti ir stebėti finansines įmonės, o pačios bendrovės neturėtų slėpti tokių incidentų, taip parodant, kad tokių vagysčių netoleruos.

„Daugelyje įmonių pasitaiko tų vagysčių. Žinoma, apie 40 mln. eurų vagystę dar nėra girdėta, bet po kelis ar net keliolika mln. eurų buvo atvejų. Ir jie yra tiriami, nustatomi pažeidėjai. Blogiausia, kad mes apie tai nekalbame ir kiekvieną įmonė bando nutylėti tą faktą, nes nemalonu. Tai skatina nesąžiningus žmones ir finansinių paslaugų teikėjus tyliai žiūrėti į tokius dalykus“, – pirmadienį „Žinių radijui“ teigė V. Janulevičius.

„Manau mes turime kalbėti apie tai viešai, kad ši problema yra didelė – šimtai atvejų – ir kaip tai kuo geriau sumažinti. Tokie žmonės turi žinoti, kad anksčiau ar vėliau bus nubausti“, – pabrėžė jis.

LPK prezidentas taip pat paminėjo, kad Š. Stepukonis tokias sumas pasisavinti galėjo dėl perdėto bendradarbių pasitikėjimo.

„Manau, kad reikia kalbėti ir viešinti apie tokius incidentus, kad tai būtų užkardymas tokių dalykų. Šiuo atveju, aš manau, kad iš abiejų pusių buvo pražiūrėta. Perdėtas pasitikėjimas darbuotojais ir savo kolegomis leido žmogui naudotis tokiomis galimybėmis“, – aiškino jis.

Tokie žmonės turi žinoti, kad anksčiau ar vėliau bus nubausti.

ELTA primena, kad „BaltCap“ šiuo metu susiduria su reputacijos problemomis, po to, kai pernai lapkritį nutraukė sutartį su buvusiu „BaltCap Infrastructure Fund“ partneriu Š. Stepukoniu. Jis įtariamas pasisavinęs apie 30 mln. eurų, kurių bent dalį galėjo pralošti kazino.

Vilniaus apygardos prokuratūra penktadienį pareiškė, kad 2022 metais buvo pradėjusi ikiteisminį tyrimą iš bendrovės „Paysera LT“ gavus informacijos apie į Š. Stepukonio sąskaitą iš Lenkijos įmonės pervestus 3,9 mln. eurų. Pasak prokuratūros, tada nustatyta, kad pinigai buvo pervesti vykdant akcijų perdavimo sandorį, tad tyrimas nutrauktas, tačiau praėjusią savaitę jis buvo atnaujintas.

Tyrimą dėl Š. Stepukonio veiklos kontroliuoja Europos Prokuratūra, jį atlikti pavesta Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybai (FNTT).

Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narys Aleksandras Nemunaitis tvirtina, kad Š. Stepukonis šiuo metu savanoriškais pagrindais kariauja Ukrainoje.

GALERIJA

  • Vidmantas Janulevičius.
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Senukas

Internete pilna sukciu skelbimu net ir is milijadiniu bendroviu kurios giriasi pelnais

ekonomistas

Ir taip ir kitaip galvojant, kažin ar tie pinigai visi pralošti, o gal jie "nesekmingo" investavimo į biznį rezultatas? Fondų turėtojai turėtų suklusti....O gal tiesiog išplauti? Dabar visi suka uodegas ir be Stepukonio apklausos galime visko prisigalvoti....

siūlau viską įslaptinti 75 metams

vistiek niekas netirs, arba bus daug mirčių, bandant prisikasti prie esmės.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS