V. Latvienė: ketinama griežtinti darbo su verslo liudijimais tvarką | Diena.lt

V. LATVIENĖ: KETINAMA GRIEŽTINTI DARBO SU VERSLO LIUDIJIMAIS TVARKĄ

  • 0

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) nagrinėja, ar nepaisant draudimo, šalies bendrovės perka paslaugas iš žmonių, dirbančių su verslo liudijimais ir užsiimančių tokia pat veikla, kaip ir juos samdanti įmonė.

Finansų ministro patarėja Violeta Latvienė teigia, kad jei paaiškėtų tokių atvejų, bus siūloma koreguoti verslo liudijimų turėtojų samdymo tvarką.

"Vyriausybės nutarime yra reglamentuota, kad įmonė negali turėti jokių komercinių ryšių su verslu tuo atveju, jeigu faktiškai užsiima ta pačia veikla. Tas žodis "faktiškai" šiandien ir yra probleminis, nes išaiškėjo tokia situacija, kad įmonė įstatuose turi įregistravusi veiklą, bet faktiškai teigia darbininkų tai veiklai neturinti", - trečiadienį Seimo Biudžeto ir finansų komiteto posėdyje tvirtino V.Latvienė.

Anot jos, pasinaudodamos tokia galimybe, statybų bendrovės, pavyzdžiui, apdailos darbams samdo su verslo liudijimais dirbančius gyventojus ir taip išvengia papildomų sąnaudų, susijusių su darbuotojų įdarbinimu.

"Jeigu yra statybininkas (įmonė - BNS), kuris parduoda butus su pilna apdaila, tai turi turėti ir apdailininkus. Nagrinėjame, žiūrime, ar teisinė bazė nesudarė landos įmonėms formaliai pereiti vietoj darbo santykių prie verslo liudijimų", - sakė V.Latvienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS