V. Mitalas registravo pataisą dėl PVM lengvatos maitinimo verslui pratęsimo metams | Diena.lt

V. MITALAS REGISTRAVO PATAISĄ DĖL PVM LENGVATOS MAITINIMO VERSLUI PRATĘSIMO METAMS

Seimui ketvirtadienį preliminariai parėmus premjerės Ingridos Šimonytės iniciatyvą pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvatą maitinimo verslui pratęsti pusmečiui – iki 2023 metų liepos, Laisvės frakcijos vadovas Vytautas MItalas siekia, kad ji būtų pratęsta metams.

V. Mitalas ketvirtadienį registravo naują siūlymą pratęsti PVM lengvatą iki 2023 metų pabaigos.

Tokiam terminui yra pritaręs Seimo Biudžeto ir finansų komitetas, tačiau Seimas ketvirtadienį po pateikimo balsvo už premjerės siūlymą dėl trumpesnio termino.

Be kita ko, tarp palaikiusiųjų Vyriausybės vadovės siūlymą buvo ir Laisvės frakcijos nariai, nepaisant to, kad jų seniūnas V. Mitalas prieš posėdį teigė sieksiąs kitokio spendimo. 

V. Mitalas sako, kad PVM lengvatos pratęsimas būtų „tiesioginė ir aiški parama“ verslui sudėtingu laiku.

Jis priekaištauja, kad Vyriausybė ilgai nesakė, ar apskritai siūlys lengvatą pratęsti, o Biudžeto ir finansų komiteto pozicija keitėsi atsižvelgiant į politines aplinkybes.

Esame skolingi šiam sektoriui aiškumą ir stabilumą, ir liekame prie savo siūlymo pratęsti lengvatą metams.

„Visgi mes esame skolingi šiam sektoriui aiškumą ir stabilumą, ir liekame prie savo siūlymo pratęsti lengvatą metams“, – išplatintame pranešime sakė parlamentaras.

Pasak. V. Mitalo, pernai sumažintas PVM tarifas padėjo smulkiajam verslui atsistoti ant kojų po to, kaip jis buvo priverstas užsidaryti per kovido pandemiją.   

Tuo metu I. Šimonytė sako, kad lengvata nepasiekia didelės dalies mažesnių maitinimo paslaugų teikėjų – didžiąją  naudos dalį gauna dideles apyvartas generuojančios įmonės.

PVM lengvata maitinimo sektoriui baigia galioti šių metų pabaigoje. Ji buvo įvesta pernai siekiant padėti nuo COVID-19 pandemijos ypač nukentėjusiam verslui.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS