V. Mitalas: verslui numatoma skirti iki pusės milijardo eurų kompensuoti išlaidas elektrai | Diena.lt

V. MITALAS: VERSLUI NUMATOMA SKIRTI IKI PUSĖS MILIJARDO EURŲ KOMPENSUOTI IŠLAIDAS ELEKTRAI

Nuo spalio iki kovo verslui numatoma skirti iki pusės milijardo eurų dalį išlaidų elektrai kompensuoti, teigė Seimo vicepirmininkas Vytautas Mitalas.

Pasak jo, verslui būtų kompensuojama pusė sumos virš 24 centų už kilovatvalandę (kWh) elektros kainos ir jos kainos biržoje.

„Verslas mokės 24 centus (už kilovatvalandę – BNS), ir pusę tos kainos (...) tarp biržos kainos ir 24 centų kompensuos valstybė. (...) Verslas didele dalimi moka biržos kainą ir taikant tokį mechanizmą, jie galės pasidengti didelę dalį savo išlaidų“, – BNS ketvirtadienį sakė valdančiosios Laisvės partijos atstovas.

„Finansų ministerija skaičiuoja, kad reikės iki 450 mln. eurų – šiemet ir kitąmet (nuo spalio iki kovo – BNS)“, – teigė V. Mitalas. 

Pasak jo, siūlomas kainų kompensavimo verslui modelis panašus į taikomą Latvijoje.  

„Viena vertus, tai nepanaikins paskatų verslui taupyti elektros energijos išlaidas, taip pat kompensuos didelę dalį dabar įvykusio pabrangimo, kad tai galiotų nuo šių metų spalio iki kitų metų kovo mėnesio imtinai“, – teigė V. Mitalas. 

Lietuvos energetikos agentūros (LEA) duomenimis, birželį vidutinė elektros kaina „Nord Pool“ biržoje siekė 22,3 cento už kWh, liepą – 30,5 cento, rugpjūtį – 48 centus, rugsėjį – 36 centus.  

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

cia bus kaip su COVID

COVID baigiasi, ribojimai baigiasi o i verslininku kisenes plauke visokios GPM, paramos, lengvatos ir t.t. pinigu lietus buvo, nors to nereikejo, dirbo ir per covid visi. tas pats ir dabar elektros kainos birzoje krenta, duju kainos birzoje krenta, o verslas bus duodami milijonai :D,,,taigi pasaka be galo, kuri pucia infliacija ir lavonus imones visokias islaiko...

Turiu naujienų

Biržoje elektros kaina vis krenta...atrodo einam į žiemą o vis krenta kaina...taigi šiandien net valandinis Lietuvoje pasiekęs buvo 0.1cento už kWh be eso ir PVM....tai kokio bezdalo tiems verslams ir žmonėms reikia paramų jei jau baigėsi elektru kainų kėlimas?

Ko

Niekas nekalba kad energetika privatizuota,o ta draudzia LR Konstitucija .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS