V. Pranckietis sunerimo dėl galbūt dirbtinai keliamų šilumos kainų | Diena.lt

V. PRANCKIETIS SUNERIMO DĖL GALBŪT DIRBTINAI KELIAMŲ ŠILUMOS KAINŲ

  • 0

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis penktadienį su energetikais aptars brangstančio biokuro ir centralizuoto šildymo problemą.

V. Pranckiečio atstovė spaudai Karolina Frolovienė sako, kad Seimo pirmininkas susitikimą su energetikos ministru Žygimantu Vaičiūnu bei Lietuvos šilumos tiekėjų asociacijos atstovais inicijavo, nerimaudamas dėl galbūt dirbtinai keliamų šilumos kainų.

„Seimo pirmininkas girdi signalus iš mažųjų savivaldybių, kad gali būti, jog biokuras yra užlaikomas ir taip yra dirbtinai keliamos šilumos kainos vartotojams. Matydamas šią situaciją, pirmininkas kviečiasi energetikos ministrą ir šilumos tiekėjus“, – BNS sakė K. Frolovienė.

Vidutinė centralizuotai tiekiamos šilumos kaina šalyje lapkritį, palyginti su spalio mėnesiu, augo 5 proc., o per metus, palyginti su pernai lapkričiu, – 4 proc. Pasak Kainų komisijos, kainos didėjimą lėmė biokuro kainų augimas.

Premjeras Saulius Skvernelis anksčiau sakė, kad Vyriausybė imsis intervencijos į biokuro prekybą, kad gyventojams smarkiai nebrangtų centralizuotai tiekiama šiluma.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS