V. Pranckietis: valstybės turtas turi būti valdomas centralizuotai | Diena.lt

V. PRANCKIETIS: VALSTYBĖS TURTAS TURI BŪTI VALDOMAS CENTRALIZUOTAI

  • 2

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis sako palaikantis miškų urėdijų reformą, nes valstybės turtas, anot jo, turi būti valdomas centralizuotai.

„Tai (miškai - BNS) yra valstybės turtas ir valstybė turėtų spręsti, kaip jis turėtų būti valdomas“, - trečiadienį interviu Žinių radijui sakė V.Pranckietis.

Seimo vadovas atmetė reformos kritikų argumentus, jog pertvarkius urėdijas sumažės konkurencija rinkoje.

„Turbūt, kad visuose straipsniuose yra 4-5 teiginiai, kuriuose visur vienoda visi eskaluoja. Ir tai yra išėję, nežinau, gal iš vieno šaltinio, gal iš daugiau šaltinių, bet visąlaik kalbama apie tą patį. Dėl susitarimų, turbūt, kad bus sudėtingiau susitarti, kai nebus galima tartis su kiekviena urėdija atskirai“, - sakė V.Pranckietis.

Aplinkos ministerija planuoja visus valstybinius miškus pavesti valdyti valstybės įmonei „Lietuvos valstybiniai miškai“, kuri bus įsteigta, sujungus 42 urėdijas, Valstybinį miškotvarkos institutą ir Generalinę miškų urėdiją. Skaičiuojama, tokiu būdu kasmet būtų sutaupyta 10 mln. eurų įmonių lėšų ir iki 3 mln. eurų - valstybės biudžeto pinigų.

Dabar visus valstybinius miškus valdo Generalinė miškų urėdija ir 42 miškų urėdijos. 2018 metais Lietuva siekia prisijungti prie Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO), tam, pasak Vyriausybės, būtina pertvarkyti urėdijas.

Praėjusi Vyriausybė planavo sustambinti urėdijas, tačiau tam pasipriešino Seimas ir įstatyme įrašė, kad privalo būti 42 urėdijos. Tuometinis Seimo Ekonomikos komiteto narys Jurgis Razma teigė, kad urėdijų skaičiaus įtvirtinimas įstatyme - tam tikras saugiklis, apsidraudžiant nuo „neprotingų aplinkos ministro ir Vyriausybės veiksmų“.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

aisku

kaip nesipriesins uredijos,juk tai vietu karaliukai,turintys medziojimo plotus o juos labai megsta Vilniaus ,,grietinele,, po to smagios vakarienes.Taigi, juk tokio gero atsisakyti labai gaila.Priesininku pertvarkai bus labai daug.

nesvarbu

Keisti priešininkų argumentai. Turim gerą pavyzdį energijos skirstymo operatorius. Teigiamas pavyzdys ir veikia labai gerai. O kadangi valstybinė įmonė, turinti paslaugų centrą administruojanti mokesčius, tai gali ir urėdijos buhalteriją tvarkyti. Atleidžiami žmonės? To nevengė ir elektrikai sujungiami su dujininkais. Niekam galva neskaudėjo, kad atleidžiami žmonės. Tokia taupymo kaina.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS