V. Šapoka: atėjau kaip technokratas ir išeisiu kaip technokratas | Diena.lt

V. ŠAPOKA: ATĖJAU KAIP TECHNOKRATAS IR IŠEISIU KAIP TECHNOKRATAS

  • 2

Vyriausybei pritarus kitų metų valstybės biudžetui, paskutinį šios kadencijos biudžeto projektą pristatęs finansų ministras Vilius Šapoka teigia nesvarstąs toliau dalyvauti politikoje.

„Atėjau kaip technokratas ir po šio biudžeto išeisiu kaip technokratas“, – trečiadienį po Vyriausybės posėdžio surengtoje spaudos konferencijoje sakė V. Šapoka.

Trečiadienį Vyriausybė pritarė kitų metų valstybės ir savivaldybių biudžetų projektui. Kitų metų valstybės biudžete planuojama gauti 11,384 mlrd. eurų pajamų, o asignavimai sieks 15,49 mlrd. eurų.

Kartu su ES ir kitos tarptautinės finansinės paramos lėšomis asignavimai viršija pajamas 4,1 mlrd. eurų.

Savivaldybių biudžetų pajamos augs 276 mln. eurų, iki 3,55 mlrd. eurų. Savivaldybės galės turėti biudžetų deficitus, neviršijančius 1,5 proc.

Finansų ministras Vyriausybės posėdyje teigė, kad neapibrėžtumo laikotarpiu svarbu suvaldyti valstybės skolos augimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Na na

Šito gabaus mokslinčiaus man gaila - jis (kiek girdėjau) daug gero padarė atėjes į suveltą, išsiderinusį ir sujauktą finansų ministeriją. Žinoma, nepavyko pasiekti normalaus lygio, bet tam reikia būti Burtininku.. Tikra reikėtų jį palikti. Manau kad žmogus per tokį trumpą vadovavimo laiką tik pradėjo ,,įsivažiuoti"...Blogai kai neįvertinamas žmogaus-tarnautojo (valstybei) naudingumas ir realus darbas, o keičiama (po rinkimų) automatiškai taip ,,perlaužiant" visą institucijos funkcionavimo ritmą...

atejau kai technokratas --

--iseinu kai liberastinis dermokratas.....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS