V. Šapoka: šešėlinė ekonomika pastebimai sumažėjo | Diena.lt

V. ŠAPOKA: ŠEŠĖLINĖ EKONOMIKA PASTEBIMAI SUMAŽĖJO

Lietuvoje šešėlinės ekonomikos mastai per pastarąjį dešimtmetį pastebimai sumažėjo, sako finansų ministras. Anot Viliaus Šapokos, mokėti mokesčius tampa madinga.

„Yra begalė būdų, kaip skaičiuoti tą šešėlinės ekonomikos dydį, bet kad ir kaip beskaičiuotume, tendencijos yra aiškios (...). Matome, kad per dešimtmetį šešėlinė ekonomika Lietuvoje susitraukė 10 proc.“, – konferencijoje apie šešėlinę ekonomiką antradienį sakė V. Šapoka.

Pasak jo, apie mažėjantį šešėlį liudija ir tai, kad nuo 2017 metų pridėtinės vertės mokesčio (PVM) prievolė auga sparčiau nei vartojimas.

Manau, kad situacija keičiasi ir turime padėkoti Lietuvos žmonėms.

„Matome, kad nuo 2017 metų yra staigus šuolis, kai PVM prievolė auga žymiai sparčiau nei vartojimas. Kitaip tariant, šešėlis traukiasi“, – teigė ministras.

Ministro pateikta statistika rodo, kad praėjusiais metais PVM surinkimas augo 8,5 proc., o vartojimo augimas siekė 6,3 procento.

„Anksčiau, kai sakiau, kad mokesčius mokėti turėtų būti madinga, buvo daug juoko, bet aš manau, kad dabar tai jau yra madinga. (...) Manau, kad situacija keičiasi ir turime padėkoti Lietuvos žmonėms“, – tvirtino ministras.

Tarp sėkmingų iniciatyvų, padėjusių mažinti šešėlį, V. Šapoka paminėjo pirmąją šių metų pusę taikytą mokesčių amnestiją bei kvitų loteriją. Anot jo, šešėlio mažėjimas taip pat yra susijęs ir su teigiamomis ekonominės raidos tendencijomis.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Aha

O kada surinktų mokesčių švaistymas, grobstymas ir atkatai sumažės? Kol turim taškymo ekonomiką, joks traukimas iš šešėlio nepadės: kad ir kiek ištrauktum, bus auksiniams šaukštams iššvaistyta arba nusės tinkamose kišenėse.

Nu nee..

Jis pats turi o ir algelė nexyla..Tai manau kad jam nediktuoja.:D)

nustebes

Tik sapokai sumazejo gal but.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS