V. Sutkus palaiko siūlymą ilginti prekybos alkoholiu laiką | Diena.lt

V. SUTKUS PALAIKO SIŪLYMĄ ILGINTI PREKYBOS ALKOHOLIU LAIKĄ

Prekybos alkoholiu laiko ilginimas būtų logiškas žingsnis, padėsiantis išvengti nereikalingų apribojimų ir naktinės prekybos, Eltai sakė Verslo konfederacijos prezidentas Valdas Sutkus.

„Akivaizdu, kad bet kokie apribojimai įsigyti legaliu būdu skatina žmones ieškoti alternatyvų – nelegalaus įsigijimo būdų. Aš manau, kad šitas draudimas yra perteklinis nuo tada, kai buvo priimtas. Turbūt būtų logiška palikti pardavimo laiką šiek tiek ilgesnį, kad tie, kurie nori įsigyti, galėtų įsigyti legaliai“, – Eltai sakė V. Sutkus.

„Ta logika galėtų likti, kad kiekvieną dieną (prekyba alkoholiu vyktų – ELTA) iki aštuonių. Gal ir būtų toks protingas terminas. Nebūtų naktinės prekybos kaip kažkada senais laikais buvo, bet nebūtų ir perteklinių apribojimų, kurie skatina nelegalią prekybą“, – pridūrė V. Sutkus.

Seimo narys, „socialdarbietis“ Petras Čimbaras siūlo alkoholiu prekiauti kasdien nuo dešimtos iki aštuntos valandos.

„Valstietė“ Agnė Širinskienė anksčiau teigė, kad tokio siūlymo ši frakcija nepalaikys, nes apribojimai, pasak jos, padeda mažinti alkoholio vartojimą ir tarp suaugusiųjų, ir tarp nepilnamečių. Tuo metu „socialdarbietis“ Gediminas Kirkilas teigė P. Čimbaro siūlymą palaikantis.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

...

Alkoholio prekeiviai nebijojo tų sumažintų valandų ("Jei ne parduotuvėj, tai pas bobutę nusipirks"; bet juk ne visi eina!); dabar paaiškėjo kad tos 'bobutės' tik įvežtiniais svaigalais prekiauja ir... prekeiviai užsimanė pradėt su tomis 'bobutėmis' kariaut.

T

Idomu kiek padejo zmonems nebegerti grazulio priedai kad jus suviduriuotumete alkoholikai durni

V.

Tik trumpinti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS