VAD vaizdo sistemų konkursas bus skelbiamas iš naujo | Diena.lt

VAD VAIZDO SISTEMŲ KONKURSAS BUS SKELBIAMAS IŠ NAUJO

Teismui paskelbus, kad Vadovybės apsaugos departamento (VAD) skelbtas vaizdo stebėjimo sistemos konkursas nediskriminavo jo dalyvių ir neturi būti nutrauktas, prieš metus skelbtas ir jau nutrauktas konkursas bus skelbiamas iš naujo.

Vilniaus apygardos administracinis teismas rugsėjo 6 dieną panaikino Viešųjų pirkimų tarnybos (VPT) išvadą, įpareigojusią VAD nutraukti konkursą, – jis pripažino, kad VPT nepagrįstai nustatė, jog kriterijai tiekėjams buvo diskriminaciniai, BNS pranešė teismo atstovė Sigita Jacinevičienė-Baltaduonė.

Pasak VAD direktoriaus Rymanto Mockevičiaus, konkursas bus skelbiamas iš naujo, tikėtina, jau kitais metais.

„Teismą mes laimėjome 100 proc., buvo pripažinta, kad VPT neteisingai formavo mums savo nuomonę. Dabar greičiausiai lauksime kitų metų, nes ir biudžeto tam nėra“, – BNS sakė R. Mockevičius.

VAD direktoriaus pavaduotojas Valentinas Mackevičius sakė, kad konkursas po VPT išvados buvo nutrauktas, nepaskelbus nugalėto.

„Gavom dviejų tiekėjų paraiškas ir vertinome jų kvalifikaciją. Bet dar nei kainos, nieko nebuvo. Nugalėtojo dar nebuvo“, – BNS sakė V. Mackevičius.

VPT teigė, kad departamentas nepagrįstai nurodė tiekėjams nustatyti konkrečią projektų vertę. Anot VPT, kvalifikacijos reikalavimai ir taip ribojo konkurenciją, todėl papildomas vertės nustatymas dar labiau apribojo tiekėjų galimybes konkuruoti.

VPT nuomone, tiekėjų kvalifikaciją būtų galima patikrinti kitais, konkurenciją mažiau ribojančiais būdais.

Teismas pripažino, kad dėl tokių reikalavimų konkurencija bus mažesnė, tačiau nenustatęs griežtų reikalavimų departamentas neužtikrins tinkamos apsaugos saugomuose objektuose.

VAD nori įsigyti vaizdo sistemų apjungimo į vieną platformą paslaugas ir sistemų diegimo darbus. Planuojama darbų kaina – ne mažiau kaip 250 tūkst. eurų.

VAD saugo Prezidentūros, Seimo, Vyriausybės, Turniškių rezidencijų pastatų kompleksus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS