Pernai vaistams lietuviai išleido kone pusę milijardo eurų: šiemet sumos dar augs? | Diena.lt

PERNAI VAISTAMS LIETUVIAI IŠLEIDO KONE PUSĘ MILIJARDO EURŲ: ŠIEMET SUMOS DAR AUGS?

  • 4

Vaistų pramonė Lietuvoje klesti. Pernai vaistams lietuviai išleido kone pusę milijardo eurų, o šiemet, panašu, sumos gali augti. Apie tai plačiau – LNK reportaže.

Dėl senstančios visuomenės ir didėjančio ambulatorinių sveikatos priežiūros paslaugų skaičiaus kompensuojamųjų vaistų ir medicinos pagalbos priemonių skiriama vis daugiau.

Skaičiuojama, kad vidutinės metinės privalomojo sveikatos draudimo fondo išlaidos vieno gyventojo vaistams kompensuoti siekia 163 eurus, o daugiausiai visų išlaidų sudaro onkologiniai vaistai bei širdies ir kraujagyslių ligų vaistai, kurių, esą, ir suvartojama daugiausiai. Šioms dviem sritims gydyti per metus pacientai bei valstybė sumoka apie 160 mln. eurų.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Anonimas

vadynasi vaistinės apiplešinėja gyventojus

Brangs

Vaistinių tinklų rankose yra neadekvatūs derybiniai svertai. Jeigu tinklai negaus norimos nuolaidos, vaisto lentynoje nebus. O jie kiek nori, tiek ir reikalauja. Tada tos nuolaidos pakišamos po vaisto savikainomis ir vargšai Lietuvos žmonės sumoka ne tik didmeninius ir mažmeninius antkainius, bet ir nematomąją dalį - vaistinių tinklų drakoniškus pelnus. Kol valstybė toleruos situaciją, kad vaistines valdo ne atskiri vaistininkai (turėtų būti vienam vaistininkui viena privati vaistinė ir viskas), o verslo oligarchai, tol NIEKAS NEPIGS IR TIK BLOGĖS.

pensininkė

taip, sergamumas auga o patekti pas specialistą laimės dalykas užtat atsiranda uždelstos sunkiai gydomos ligos , o vaistai kaip ir maisto produktai auga iki kosmoso , mes visiškai nerūpime valdžiai tik tiek kad kuo daugiau mokėtume mokesčių o jie jau juos panaudos tinginiams remti
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS