VDI: prastovų daugėja, bet jų mažiau nei per pirmą karantiną | Diena.lt

VDI: PRASTOVŲ DAUGĖJA, BET JŲ MAŽIAU NEI PER PIRMĄ KARANTINĄ

Daugėja įmonių, skelbiančių apie į prastovas dėl koronaviruso išleistus darbuotojus, tačiau jų skaičius dar nesiekia pirmojo karantino lygio, teigia Valstybinės darbo inspekcijos (VDI) vadovas.

„Paskelbus antrąjį karantiną ne visos veiklos buvo draudžiamos, sąlygos veiklai vykdyti švelnesnės, todėl nors prastovų skaičius auga, tačiau nepasiekė pirmojo karantino prastovų lygio“, – BNS teigė Jonas Gricius.

Jo teigimu, pandemijai, jos poveikiui verslui ir darbo rinkai niekas nebuvo pasiruošęs, todėl nusprendus mokėti subsidijas už prastovas, dalis darbdavių tuo pasinaudojo. Vėliau, įvertinę savo perspektyvas, pirmojo karantino patirtį ir ieškodami išeičių, darbdaviai prisitaikė prie naujų aplinkybių – ėmė dirbti ir teikti paslaugas nuotoliniu būdu.

Sausio 6 dieną prastovų turėjo 11,7 tūkst. įmonių ir apie 84,5 tūkst. jų darbuotojų. Daugiausiai prastovų paskelbta prekybos, apgyvendinimo ir maitinimo, gamybos įmonėse.

Pernai kovą paskelbus karantiną, iki mėnesio pabaigos buvo gauta 24,5 tūkst. pranešimų apie  prastovas daugiau nei 160,6 tūkst. darbuotojų. Tuo metu atšaukus pirmąjį karantiną birželį, prastovas turėjo 881 įmonė ir 7,9 tūkst. darbuotojų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS