Vėjo jėgainių galia viršijo penktadalį 2030-ųjų Lietuvos tikslo | Diena.lt

VĖJO JĖGAINIŲ GALIA VIRŠIJO PENKTADALĮ 2030-ŲJŲ LIETUVOS TIKSLO

  • 1

Lietuvoje instaliuota vėjo jėgainių galia kovo mėnesį viršijo 1 gigavato (GW) ribą. Tai penktadalis vėjo energetikos pajėgumų, kuriuos Lietuva siekia turėti 2030 metais.

Planuojama, jog vien šiemet pagal pasirašytus ketinimų protokolus bus instaliuota apie 400 MW vėjo galios, pranešė Energetikos ministerija. 

„Vėjo energetika Lietuvoje vystoma jau dvidešimt metų, tačiau tik pastaraisiais metais stebime spartų jos augimą“, – pranešime sakė energetikos ministras Dainius Kreivys.

Pasak jo, instaliuoti vėjo pajėgumai Lietuvoje nuo 2020 metų išaugo dukart: 2021 metų pradžioje ši galia buvo beveik 550 MW, pernai – 946 MW.

2030 metais šalyje turėtų būti instaliuota bent 5 GW vėjo energijos: 3,6 GW sausumos ir 1,4 GW – jūros parkuose.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

siaip

jei ka liko 7 metai, vejo jegaine pastatyti trunka 2 metus, praeitu metu gale siaip ne taip leido man rodos 1GW vejo jegainems steigtis, o nes kreivio porverzio paketas neleido niekam nieko statytis nes pasiekta buvo 2GW riba :D....bet leido siaip ne taip 2GW man rodos papildomus rudeni, 1GW saulei ir 1GW vejui su salyga kad des kaupiklius ar ne? :D, taigi projektai kontroliuojami ziauriai, riba uzdeta dabar vyksta projektai kurie tie 1GW bus igyvendinti per 2 metus :D tai viso per 5 metus reikes idiegti 3GW vejo jegainiu :D ar realu? tinklus visus keisti reikia, nes dabar jau tinkluose jauciasi nepastovumai, tinklams keisti vel reikia pinigu ir projektu ESO litGRID :D...o daug kur dar rusiski ORO liniju kabeliai...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS