Velykinių produktų kainų tyrimas: pirkti turguje ar parduotuvėje? | Diena.lt

VELYKINIŲ PRODUKTŲ KAINŲ TYRIMAS: PIRKTI TURGUJE AR PARDUOTUVĖJE?

Norintys nepermokėti už Velykų stalą turės gerokai pasukti galvą, mat velykinių produktų kainos parduotuvėse ir turguje ženkliai skiriasi, parodė Pricer.lt atliktas velykinių maisto kainų tyrimas.

Tyrimo duomenimis, pigiausiai baltus kiaušinius parduoda „IKI“ prekybos centras – po 6,9 cento už vienetą 10 vienetų pakuotėje. Kalvarijų turguje 10 vienetų lenkiškų baltų kiaušinių įsigyti galima už 70 centų – po 7 centus už vienetą. Nuo jo kiek atsilieka „Lidl“, pasiūlęs baltą kiaušinį po 7,4 cento perkant didesnę 15 vnt. pakuotę.

„Maximoje“ galima įsigyti ir didesnių L dydžio baltų kiaušinių po 12,9 cento už vieną perkant 10 kiaušinių pakuotę.

Lietuvoje populiariausi rudi nedideli kiaušiniai, kurie, pasak tyrimo, pigiausi M dydžio randami „Lidl“ prekybos tinkle – po 5,5 cento už vienetą perkant 18 vnt. kiaušinių. Tuo tarpu „Norfoje“ pigiausi rudi kiaušiniai – po 57 centus už 10 kiaušinių pakuotę, arba po 5,7 cento už vieną.

L dydžio rudi kiaušiniai kainuoja brangiau. „Maximoje“ ir „Norfoje“ 10 vienetų L dydžio kiaušinių kainuoja 99 centus už pakuotę, arba po 9,9 cento už vieną.

Tyrimo duomenimis, XL dydžio kiaušiniai visur kainuoja gana nemažai – po 1,80 eurus už 10 vnt. pakuotę. Už tokią kainą juos galima įsigyti tik Kalvarijų turguje. Populiariuose prekybos centruose tokios pakuotės kainuos po 1,95 euro.

pricer.lt nuotr.

Pigiausi ekologiški kiaušiniai yra „Lidl“ parduotuvėje, kur 10 vnt. kainuoja 2,49 euro. Kituose prekybos tinkluose 10 vnt. ekologiškų kiaušinių kainuoja apie 2,99 euro.

Pigiausias majonezas yra „IKI“ firminis majonezas 35 proc. riebumo – 440 g stiklainis kainuoja 0,47 euro. Pastebima tendencija, kad prekybos tinklai, turintys savo prekės ženklus, gali pasiūlyti pigesnės produkcijos. „Maximos“ „Optima linija“ majonezas 19 proc. riebumo 450 g talpoje kainuoja 0,55 euro, o „Lidl“ „Mikado“ majonezas 18 proc. riebumo – irgi 0,55 euro už 450 g.

pricer.lt nuotr.

Tyrimo duomenimis, pigiausią populiariausių prekių ženklų majonezą galima įsigyti „IKI“ parduotuvėje. Neriebus majonezas „Vilnius“ 475 g indelyje kainuoja 0,77 euro. Tiek pat kainuoja ir „Kėdainių konservų fabriko“ majonezas „Tradicinis“ 430 g talpoje. Brangiausiai tie patys majonezai kainuoja atitinkamai 1,38 ir 1,29 euro.

Pigiausi krienai parduotuvių tinkluose kainuoja 40 centų už 250 ml indelį.

pricer.lt nuotr.

Turguje krienai kainuoja šiek tiek brangiau, tačiau čia jie gaminami rankiniu būdu. Kalvarijų turguje „naminiai“ krienai kainuoja 1,5-2 eurus už indelį.

Pigiausi konservuoti žirneliai, kaip parodė atliktas tyrimas, yra „Norfoje“ ir „Maximoje“ – vos 0,35 euro už 400 g. Brangiausi – 0,97 euro už 660 g. iš „Rimi“.

Pigiausiai 2 kg miltų pakuotę galima įsigyti „Maximoje“ už 0,64 euro. Palyginęs pigiausius kvietinius miltus, nustatyta, kad daugiausiai už tokius reiktų mokėti 0,85 euro kituose prekybos centruose.

Tie, kas Velykoms kepa antį, pigiausią ras „IKI“ parduotuvėje, kur atšaldytos Pekino anties kilogramas kainuoja 2,79 euro. „Lidl“ parduotuvėje – 2,99 euro/kg. Brangiausiai tokia antis parduodama už 5,99 euro/kg „Maximoje“ ir už 6,99 euro/kg.

Portalas kainas užfiksavo balandžio 15 d. Lietuvos prekybos centruose „Maxima“, „Iki“, „Norfa“, „Rimi“, „Lidl“ bei Kalvarijų turguje balandžio 13 d.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

...

Černobylio vištelės po tris kiaušinius į dieną deda.

Domas

Aš tai visada perku turguje: prekių kokybė, aišku, ta pati kaip ir prekybos centruose, tačiau turguje bent viskas brangiau :DDD

Savas

Idomu,kaip ten is tikro su tais Ukrainietiskais kiausiniais,ten dar grudais lesina,o pas mus ant vaistu,o vaistai brangus,nors kita vertus darbdaviai lietuviukus atleidzia,o priima ukrainiecius,tai ko tada ir kiausiniu ukrainietisku nepirkti?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS