Verslai kurortuose naują sezoną pasitinka stipresni nei pernai vasarą | Diena.lt

VERSLAI KURORTUOSE NAUJĄ SEZONĄ PASITINKA STIPRESNI NEI PERNAI VASARĄ

Lietuvos kurortai, į kuriuos žmonės šiemet plūstelėjo anksčiau nei oficiali sezono pradžia, visa jėga pasitinka vasarą. Finansinė-ekonominė būklė geresnė nei pernai, o pagal įmonių skaičių Druskininkai aplenkė Palangą.

Palanga ir Neringa, Druskininkai ir Birštonas. Ekspertai sako – šių dviejų jūrinių ir dviejų mineralinių Lietuvos kurortų „sveikata“, prasidedant šiam sezonui, geresnė nei pasitinkant praėjusią vasarą. Vyraujantys verslai visuose miestuose, aišku, paslaugų. Visi rodikliai – pastebimai geresni nei prieš metus: mažiau skolingų „Sodrai“ nesumokėtų mokesčių, mažiau turto areštų. 120 kurortų įmonių bankrutavo, bet vietoje jų jau yra naujos.

Tyrimą atlikusios bendrovės teigimu, jau nėra taip, kad Lietuvos kurortuose viską lemtų orai, nors daugelis ligi šiol tuo įsitikinęs.

„Kai mes sakome žodį „kurortai“, turime stereotipą pirma pagalvoti apie pajūrį, kuriame kurortas yra visiškai sezoninis dalykas ir atitinkamai sezoninė veikla sukuria natūralius ekonominius svyravimus. (...) Bet jau atsitiko įdomi situacija – demisezoninis kurortas Druskininkai pagal įmonių kiekį jau yra didesnis už Palangą“, – pastebi „Creditreform Lietuva“ direktorius Saulius Žilinskas.

Iš viso Lietuvos kurortuose registruota beveik 1700 įmonių, jose dirba beveik 18 tūkst. žmonių. Bet dirbančiųjų skaičius per metus padaugėjo tik 2 proc.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Vile

Zinoma, stipresni, juk vasara,galima sakyti, prasidejo jau balandi. To dar nebuvo! Prisiminkime praeitu metu vasara. Jos nebuvo, kelios siltos dienos ir visa vasara. O dabar zmones plusta i Palanga issiilge silumos ir vasaros. Valio!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS