Verslas į Pietų Afriką drąsiau žengtų atidarius ambasadą | Diena.lt

VERSLAS Į PIETŲ AFRIKĄ DRĄSIAU ŽENGTŲ ATIDARIUS AMBASADĄ

  • 0

Vyriausybė galutinio sprendimo dar nėra priėmusi dėl Lietuvos ambasados atidarymo Pietų Afrikos Respublikoje (PAR), bet Užsienio reikalų ministerija (URM) tvirtina, kad šiuo metu toks sprendimas derinamas tarp institucijų ir tikimasi, kad verslas gerokai drąsiau eis į Afriką, nes lietuvių verslininkai šioje rinkoje turi pranašumą dėl draugiškai nusiteikusių čia gyvenančių lietuvių kilmės žydų - litvakų, nes PAR gyvena didžiausia jų bendruomenė pasaulyje - apie 90 tūkst. žmonių.

PARintensyviai plėtojant ūkį, investuojant į infrastruktūros plėtrą, informacines technologijas, sveikatos apsaugą ir švietimą, Lietuvos verslas turėtų ką veikti daugelyje šių sričių - anot URM, tai svarios priežastys Lietuvai plėsti ir stiprinti dvišalį politinį dialogą su PAR, ekonominius ryšius bei bendradarbiavimą daugiašaliais formatais, penktadienį rašo "Verslo žinios".

Lietuvos investicijų Afrikoje galimybių studiją rengia Lietuvos pramonininkų konfederacija, rinką aktyviai tiria maisto produktų importu, gamyba ir prekyba užsiimanti įmonių grupė "Aivas Group", pieno pramonė aktyviai mėgina įeiti į PAR rinką. Saulės energetikos bendroves jungianti "BOD Group" yra užsiminusi apie projektą PAR, dėl kurio dar vyksta derybos. Lietuvos eksportas į PAR pernai sudarė 50,5 mln. litų - tai beveik 70 proc. daugiau nei 2012-aisiais, o į Afriką jūriniais konteineriais iškeliauja apie 40 proc. makaronus gaminančios įmonės "Amber pasta" produkcijos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS