Verslas skundžiasi neambicingu valdžios požiūriu į parodas | Diena.lt

VERSLAS SKUNDŽIASI NEAMBICINGU VALDŽIOS POŽIŪRIU Į PARODAS

Iš tarptautinių parodų grįžę verslininkai apgailestauja, kad per du dešimtmečius šalis taip ir neišmoko patraukliai ir efektingai pristatyti savo pramonės. Tuo tarpu parodų organizatoriai teigia, kad originalios idėjos turi savo kainą, rašo dienraštis "Verslo žinios".

Lazerinio mikroapdirbimo sistemas gaminančios bendrovės "Elas" direktorius Jonas Klimantavičius pažymi, kad tarptautinėje parodoje "Hannover Messe" Lietuvos inžinerinės pramonės įmonės pristatomos pramonės subrangovų salėje, o Estija - naujų technologijų ir tyrimų salėje. Pasak įmonės vadovo, taip atitinkamai kuriamas įvaizdis apie pačią šalį.

"Jeigu įmonių grupė vyksta į parodą su vėliava "Made in Lithuania" - tai turi būti ambicinga. Prilyginčiau tai pasirengimui olimpinėms žaidynėms, kai ketinama siekti pergalės, o ne važiuojama su mintimi, kad dalyvausime, bet kuo pigiau, su paprasčiausia apranga ir primityviomis priemonėmis", - pažymi bendrovės "Ekspobalta" direktorius Saulius Valius.

Bendrovės Ekspozicijų centras vadovas Erikas Piskunovas teigia, kad idėjų pasiūlyti visada įmanoma, tačiau visada viskas atsiremia į pinigus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS