Verslininkas: Lietuvos kinų restoranuose – statybininkai, o ne virėjai | Diena.lt

VERSLININKAS: LIETUVOS KINŲ RESTORANUOSE – STATYBININKAI, O NE VIRĖJAI

Lietuvoje kinų restoranuose dirba iš Kinijos suvežti darbininkai, statybininkai, žmonės, neturintys nieko bendro su maistu. Taip sako kinų kilmės verslininkas Vsevolodas Vanas.

Europą užkariavę kinų restoranai vis dažniau atveria duris ir Lietuvoje. Tačiau kinų tautybės verslininkas, gimęs Klaipėdoje, dažniau draugų vadinamas Visvaldu, pats į restoranų verslą nėrė labai atsargiai. „Lietuvoje žmonės, atėję į kinų restoraną, net nesupranta, ką jie valgo. Visur tie patys patiekalai, tas pat maistas, supjaustytas gabaliukais ir saldžiai rūgščiai apipiltas, pakepintas. Čia yra pats blogiausias greitas maistas, „pagardintas“ natrio gliutamatu“, – sako vyras. 

Pats niekaip negalėjęs rasti kvalifikuoto virėjo savo restoranui, verslininkas tikina, jog Lietuvoje kinų restoranuose patiekalus ruošia iš Kinijos suvežti darbininkai, statybininkai, žmonės, neturintys nieko bendro su maistu.

Tuo metu V. Vano tėvai, kilę iš Kinijos ir Korėjos, po žemės drebėjimo Taškente atsikraustė į Lietuvą ir čia pritapo. O jis, užaugęs Lietuvoje, prisipažįsta dėl išvaizdos savas nesąs niekur: nors save ir vadina žemaičiu, lietuviai jį laiko kinu, o kinai vadina Vakarų barbaru.

Plačiau  – LRT TELEVIZIJOS laidoje „Stilius“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS