Verslo angelų fondams vadovaus D. Rakauskaitė | Diena.lt

VERSLO ANGELŲ FONDAMS VADOVAUS D. RAKAUSKAITĖ

  • 0

Du verslo angelų fondus valdančiai bendrovės „Verslo angelų fondo valdymas“ vadove tapo Daiva Rakauskaitė, pakeitusi Arvydą Strumskį.

Anot naujosios vadovės, šiemet planuojama bendrovės plėtra, o 2024 metais numatoma įkurti trečiąjį fondą.

„Šiais metais toliau ieškome patrauklių startuolių, pasiekusių ankstyvąją augimo stadiją, kuriems galėtume padėti sparčiai plėsti savo veiklą. O sekančiais metais planuojame įkurti naują fondą, tad dairysimės investicijų ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų – Vidurio ir Rytų Europoje“, – pranešime sako D. Rakauskaitė.

Anot pranešimo, A. Strumskis pasitraukia iš aktyvios fondų valdymo veiklos, bet konsultuos fondų valdomas įmones bei dalyvaus investicinių komitetų darbe. Su bendrovėmis ir toliau aktyviai dirbs Jacekas Blonskis, Nerijus Baliūnas, Sabina Sinicienė, Algimantas Variakojis bei patarėjai – vadybos ir informacinių technologijų profesionalai.

Šiuo metu bendrovės valdomi Verslo angelų fondas I ir Verslo angelų fondas II kartu su privačiais investuotojais į 47 įmones Lietuvoje yra investavę 35 mln. eurų, jose praėjusių metų pabaigoje dirbo 244 darbuotojai.

Fondų investicija į vieną įmonę siekia iki 600 tūkst. eurų, kartu tiek pat investuoja ir privatūs investuotojai.

Viena antrojo fondo portfelio įmonių pelnas prieš palūkanas, mokesčius, nusidėvėjimą bei amortizaciją (EBITDA) pernai siekė 4,4 mln. eurų, o apyvarta – 35 mln. eurų, arba beveik tris kartus daugiau nei 2021 metais.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS