Verslo atstovai: dėl informacijos trūkumo neaišku, kuriomis lengvatomis galima pasinaudoti | Diena.lt

VERSLO ATSTOVAI: DĖL INFORMACIJOS TRŪKUMO NEAIŠKU, KURIOMIS LENGVATOMIS GALIMA PASINAUDOTI

Lietuvos smulkiojo ir vidutinio verslo tarybos (LSVVT) narė Nijolė Uinskienė sako, kad vienas iš sunkumų, su kuriuo šiuo metu susiduria smulkusis ir vidutinis verslas, yra informacijos ir aiškumo apie suteikiamas pagalbos priemones verslui trūkumas. Ji taip pat pažymi, kad tiek smulkiajam ir vidutiniam verslui, tiek didiesiems verslams taikomos vienodos sąlygos, o tai apsunkina smulkiojo verslo šansus išlikti krizės laikotarpiu.

„Negalime į vieną eilę statyti didžiųjų ir smulkiųjų (verslų – ELTA). Bet iki šiol turime situaciją, kad nesvarbu, ar tu esi labai smulkus verslininkas (...), ar turi 500 darbuotojų – visiems taikomos vienodos taisyklės, tiek mokestinėje bazėje, tiek darbo kodekse“, – „Žinių radijui“ teigė ji.

N. Uinskienė pažymėjo, kad dėl informacijos trūkumo smulkieji verslininkai dažnai nesupranta, kokiomis valstybės siūlomomis pagalbos verslui priemonėmis šie gali pasinaudoti.

„Kompensavimas (verslui – ELTA) yra su labai dideliais suvaržymais, reikalavimais ir atskaitomis. Ne kiekvienas smulkus verslas supranta, ar priklauso jam kompensacijos, ar nepriklauso, ar kreiptis dėl jų, ar ne. Šioje vietoje matyti informacijos trūkumas. Daugelis po pirmos pandemijos suteiktų lengvatų nesugebėjo suprasti ar išsiaiškinti, ar jam ir toliau priklauso tam tikros lengvatos ar ne, ar gali dėl jų kreiptis. Manau, komunikacijos trūkumas irgi jaučiamas“, – sakė ji.

Anot LSVVT tarybos narės, taip pat trūksta ir sklandaus bendradarbiavimo tarp valstybinių institucijų, o tai taip pat apsunkina verslininkų galimybes pasinaudoti skiriama parama.

„Taip pat nėra horizontalaus valdymo valstybėje. Institucija su institucija nesusiderina ir nesusišneka (...). Šiuo metu tai ypač išryškėjo. Dėl to verslui yra be galo sunku susigaudyti“, – kalbėjo N. Uinskienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS