A. Veryga apie darbo laiko ribojimą barams: sprendimas su verslais derintas nebuvo | Diena.lt

A. VERYGA APIE DARBO LAIKO RIBOJIMĄ BARAMS: SPRENDIMAS SU VERSLAIS DERINTAS NEBUVO

Komentuodamas Vyriausybės sprendimą sutrumpinti barų ir maitinimo įstaigų darbo laiką iki 24 val., sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga sako, kad papildomo derinimo su šiais verslais nebuvo.

„Kažkokio papildomo derinimo (su maitinimo įstaigomis – ELTA) nebuvo. Mes esame ne kartą girdėję verslo nuomonę, o, jų nuomone, jie viską gali užtikrinti. Deja, gyvenimas rodo šiek tiek kitą situaciją. Juolab kad ir medikų rekomendacijas girdėjome, įsiklausėme.

O dėl pačio darbo laiko tai yra apsisprendimo klausimas. Vyriausybė apsisprendė tokį laiką nustatyti. 24 valanda tikrai yra pakankamas laikas žmonėms, kurie ateina ne į naktinį klubą, bet į restoraną tiesiog pavakarieniauti, pavalgyti, pabūti su savo artimaisiais. Ir toks laikas, matyt, yra logiškas. Tuo labiau kad ir kai kurios kitos šalys panašų laiką yra nusistačiusios“, – teigė A. Veryga.

Vyriausybė nutarimo pakeitimo projektu trečiadienį nusprendė trumpinti maitinimo įstaigų, restoranų, kavinių, barų, naktinių klubų ir kitų pasilinksminimo vietų darbo laiką: šių įstaigų veikla bus leidžiama nuo 7 iki 24 valandos.

Darbo laiko ribojimai nebus taikomi tais atvejais, kai maistas tiekiamas išsinešti arba pristatomas kitais būdais, kai viešasis maitinimas teikiamas įmonių, kuriose vykdomas pamaininis darbas, darbuotojams šių įstaigų teritorijose ir patalpose. Darbo laikas nebus apribotas kazino ir lošimo automatų, bingo salonų, lažybų ir totalizatorių punktuose, jei šiose vietose neteikiama viešojo maitinimo paslauga.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS