Vežėjai fiksuoja daugiau nei dvigubai mažesnius keleivių srautus | Diena.lt

VEŽĖJAI FIKSUOJA DAUGIAU NEI DVIGUBAI MAŽESNIUS KELEIVIŲ SRAUTUS

Vyriausybei pamažu švelninant karantino sąlygas ir judėjimo ribojimus, keleivių vežėjai pripažįsta, kad gyventojai kol kas neskuba naudotis jų siūlomomis paslaugomis. Pasak jų, paskutinio laikotarpio duomenys rodo, kad vėl atnaujinti keliones tarp miestų ryžtasi apie 30-40 proc. keleivių.

Keleivių vežėjos „Kautra“ marketingo vadovo Mindaugo Sakalausko teigimu, šiuo metu yra atnaujinta beveik pusė – apie 50 proc. – reisų. Pasak jo, nors papildomi tarpmiestinio susisiekimo maršrutai atnaujinami nuolat, gyventojai pasyviai naudojasi siūlomomis paslaugomis.

„Galima trumpai sakyti – pasyvokai (gyventojai naudojasi tarpmiestiniais maršrutais – ELTA). Kiekvieną savaitę atnaujiname po papildomus reisus, jų būna apie 10-20. Vis plečiame geografiją, bet tų žmonių tolokai nuo to skaičiaus, kuris buvo prieškriziniu laikotarpiu. Yra krypčių, kurios atrodo neblogai, (...) pavyzdžiui, susisiekimas su Vilniumi. Bet tai nėra tie skaičiai, kurie buvo matyti iki krizės“, – Eltai sakė M. Sakalauskas.

Pasak pašnekovo, keleivių skaičius tarp didžiųjų miestų siekia maždaug 40 proc. prieškrizinio lygio, tačiau, anot jo, tarp mažųjų miestų jis galimai dar mažesnis.

„Tikimės, kad šylantys orai, gerėjanti situacija paskatins žmones keliauti“, – pridūrė „Kautros“ atstovas.

Tikimės, kad šylantys orai, gerėjanti situacija paskatins žmones keliauti.

Jis patikino, kad saugumo reikalavimai keliaujantiems autobusais lieka tokie patys – privalomas kaukių dėvėjimas, rankų dezinfekavimas, saugių atstumų laikymasis. Tačiau, kaip teigė M. Sakalauskas, tam tikros priemonės galėtų būti švelninamos ir autobusais keliaujantiems asmenims.

„Kol kas viskas išlieka: keliaujant reikia dėvėti kaukes, žmones skatiname naudotis dezinfekcinėmis priemonėmis autobuse, yra palaikoma distancija tarp keleivių. Aišku, galvojame, kad, karantino sąlygoms švelnėjant, tam tikros priemonės, pavyzdžiui, reikalavimas dėl distancijos laikymosi, galėtų būti švelninamos“, – teigė pašnekovas.

Balandžio viduryje „Kautra“ atnaujino susisiekimą tarpmiestiniais autobusais. Atnaujinus veiklą, pirmieji autobusai pradėjo kursuoti tarp didžiųjų šalies miestų – Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio ir Alytaus. Balandžio mėnesio gale ir gegužės pradžioje įmonė paskelbė atnaujinanti papildomus tarpmiestinio susisiekimo maršrutus.

„Lietuvos geležinkelių“ komunikacijos departamento atstovė Rūta Atroškaitė Eltai sakė, kad, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai, kelionėmis traukiniais naudojasi apie trečdalis keleivių.

„Palyginti su to pačiu laikotarpiu pernai, yra sugrįžę apie trečdalis mūsų keleivių. Keleivių srautus stebime nuolat ir, atsižvelgdami į klientų pageidavimus, priimame sprendimus dėl reisų grąžinimo“, – sakė „Lietuvos geležinkelių“ atstovė.

Jos teigimu, bendrovei pirmadienį grąžinus 17 reisų, iš viso šiuo metu važiuoja 137 iš visų 226 „Lietuvos geležinkelių“ traukinių reisų.

„86 reisai vis dar laikinai sustabdyti, o reisų grąžinimą atliksime etapais. (...) Nesame apsibrėžę griežtos datos, kada grąžinsime juos, žiūrime lanksčiai į situaciją, kaip keičiasi keleivių srautai, žmonių poreikiai“, – Eltai teigė R. Atroškaitė.

Visuotinis karantinas Lietuvoje tęsiasi nuo kovo 16 iki gegužės 31 dienos.

GALERIJA

  • Vežėjai fiksuoja daugiau nei dvigubai mažesnius keleivių srautus
Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Ne_emygeriams

Tai dar reikia prideti, kad reisu kiekis mazesnis. Prie tu paxiu reisu sumazejimas butu mazesnis.

Na taip

tokiose senienose tik virusa pasimt.Ventsistemos tai uždaros kaip kruiz.laivuose

Aha

nemanau kad maršrutu Klaipėda - Vilnius ar pvz Palanga - Marjampolė pripelije ir pasmirde kiaurai autobusai yra pakeisti naujais. Visų pirma tuos trantus su keliasdešimt kartų perrinktais varikliais ir mechanine sistema, pakeiskit o tik paskui norėkit turėt keleivių. Ir dar. Kas gali dažnai važinėti su tokiais laužais jeigu pvz nuvažiuot iš Klaipėdos į Vilnių yra ne ką pigiau nei iš Vilniaus į Varšavą?Nu krc. keiskit visą valdymą ir struktūrą. Aiškiai nesusitvarkoma ir grybaujama
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS