Vežėjams – reikalavimas atvykstant turėti neigiamą COVID-19 testą | Diena.lt

VEŽĖJAMS – REIKALAVIMAS ATVYKSTANT TURĖTI NEIGIAMĄ COVID-19 TESTĄ

  • 1

Ilgiau nei 72 valandas Lietuvoje planuojantys būti ekipažų ar įgulų nariai, vykdantys tarptautinius komercinius vežimus, nuo šiol turės atvykti turėdami neigiamą COVID-19 testą, penktadienį pranešė Sveikatos apsaugos ministerija (SAM).

Jos teigimu, tokie asmenys turės atvykti su neigiamu testu, kuris atliktas ne anksčiau nei 72 valandos prieš grįžtant į Lietuvą.

Neturint atlikto tyrimo būtina per parą nuo atvykimo į Lietuvą kreiptis į Karštąją koronaviruso liniją ar COVID-19 tyrimus atliekančią įstaigą ir užsiregistruoti tyrimo atlikimui bei paskirtu laiku jį atlikti.

Apie šį reikalavimą darbuotojus, liekančius Lietuvoje ilgiau kaip 72 valandas, turės informuoti tarptautinius komercinius vežimus Lietuvoje vykdančių įmonių vadovai.

Tarptautinius komercinius vežimus Lietuvoje vykdančių įmonių vadovai privalės informuoti darbuotojus, liekančius Lietuvoje ilgiau kaip 72  val., apie šį reikalavimą.

Šie reikalavimai netaikomi ekipažų ir įgulų nariams, kurie vykdo keleivių vežimus tarptautinio susisiekimo maršrutais visų rūšių transporto priemonėmis, jei jie grįžta ar atvyksta į Lietuvą keleivių vežimo tarptautinio susisiekimo maršrutais reguliariais, specialiais ir užsakomaisiais reisais visų rūšių transportu.

Penktadienį atnaujintose izoliacijos taisyklėse taip pat yra patikslinta izoliacijos išimtis jūrininkams. Nuo šiol izoliuotis turės tik jūrininkai – įgulų nariai, kurie vykdo keleivių vežimus tarptautinio susisiekimo maršrutais.

Kitas svarbus pasikeitimas izoliacijos taisyklėse – nurodytų kategorijų darbuotojai, kurie atvykę iš paveiktų šalių, iš kurių atvykus taikomos sustiprintos užkrečiamųjų ligų kontrolės priemonės, galės izoliuotis viename bute ar name su kartu nekeliavusiais šeimos nariais. Šių darbuotojų šeimos nariams izoliuotis nereikės.

Izoliacijos taisyklėse nustatytas izoliacijos išimtis galima rasti Nacionalinio visuomenės sveikatos centro svetainėje.

Tuo metu paveiktų šalių, iš kurių atvykus taikomos griežtesnės izoliacijos taisyklės, sąrašą penktadienį papildė Andora, Aruba, Bulgarija, Kosovas, Prancūzija, Italija, Slovėnija, Šiaurės Makedonija bei Urugvajus, iš šio sąrašo išbraukta Slovakija.

Paveiktų šalių sąrašas yra skelbiamas kiekvieną penktadienį, įsigalioja pirmadienį ir galioja savaitę.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Va cia tai virsune!

Ukrainieciai su uzbekais nesutinka vairuoti autobusu,tai ir lietuviui autobusistui testu ir saviizoliaciju nereikia. Gi furistas,kol "saviizoliuosis" su seima - bus pakeistas uzbeku ar ukrainieciu,kuriems nuo pat pandemijos pradzios,nereikejo jokiu testu ir nei sekundes izoliuotis! Va taip valdzia ir verslas ir paleidzia lietuvius i darbo birza ar i anglijas... Ir viskas tik del "issinuomotu" pigiu ir nreapmokestintu vergu is Rytu!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS