Viceministras: prašymų dėl kompensacijų už šildymą gaunama 15–20 proc. mažiau nei pernai | Diena.lt

VICEMINISTRAS: PRAŠYMŲ DĖL KOMPENSACIJŲ UŽ ŠILDYMĄ GAUNAMA 15–20 PROC. MAŽIAU NEI PERNAI

  • 11

Lietuvoje prasidedant šildymo sezonui socialinės apsaugos ir darbo viceministras Martynas Šiurkus sako, kad prašymų dėl kompensacijų už šildymą didžiuosiuose šalies miestuose sulaukiama mažiau nei pernai.

„Matome, iš kelių didžiųjų miestų kreipėsi apie 15–20 proc. mažiau nei praėjusiais metais. Tačiau sunku vertinti, nes praėję metai buvo visiems iššūkis būtent dėl išaugusių energijos kainų ir galbūt dėl tos pačios nežinomybės kaip bus toliau“, – LRT radijui šeštadienį sakė M. Šiurkus.

Rugsėjį Seimas nusprendė, kad nuo šio šildymo sezono vėl būtų vertinamas kompensacijų už šildymą bei kitų socialinių išmokų gavėjų turtas.

Grąžinti iki pandemijos galiojusią tvarką prašė savivalda, pastebėjusi, kad pašalpų ateina prašyti ir tie asmenys, kurie turi daug nekilnojamojo turto.

Valstybės kompensacijos už šildymą nevertinant į jas pretenduojančių žmonių turto skiriamos nuo 2020-ųjų birželio, kai prasidėjo koronaviruso pandemija ir buvo paskelbta ekstremali situacija. Vėliau Seimas įstatymu leido turto nevertinti iki 2024 metų balandžio pabaigos. 

Išankstiniais skaičiavimais, kompensacijų gavėjų skaičius šiemet sieks apie 200 tūkst. per mėnesį, arba apie 18 proc. mažiau nei praėjusį šildymo sezoną.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Virga

Negi ateina GEROVĖ ? Ir dar prieš rinkimus ...

Anonimas

Na,ne gaunama mažiau,bet neduodama,nes pradėjo knaisiotis po žmonių asmeninį turtą.ŠITOS-Piš-ė,Navickė pasistengė ir pasirūpino,kad žmonės nukentėtų,ir dar labiau nuskurstų.Bet lazda turi du galus...Rinkėjai ŠITŲ KENKĖJŲ tikrai nepamirš.

Ligos pensiją suėda

Beje, (ne)skiriant kompensaciją, būtina atsižvelgti ir į tai, ar žmogus neserga sunkiomis, nepagydomomis ligomis! Nors pagrindiniai vaistai ir kompensuojami, tačiau dėl jų agresyvumo nukenčia vidaus organai, pasipila gretutinės ligos. Ypač, jei po generinio vaisto ir po skiepų visa tai sustiprėjo, ir pensiją tenka leisti visokiems papildomiems vaistams, kad bent kiek sušvelnintų šalutinių poveikių keliamas kančias, kai skausmas mėnesių mėnesius naktimis miegot neduoda, o dienomis kitos kančios terorizuoja.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS