Vieno inspektavimo metu nustatyta 10 nedeklaruoto darbo atvejų | Diena.lt

VIENO INSPEKTAVIMO METU NUSTATYTA 10 NEDEKLARUOTO DARBO ATVEJŲ

  • 8

Šią savaitę, Valstybinės darbo inspekcijos (VDI) inspektoriams vykdant akciją nelegalaus ir nedeklaruoto darbo prevencijai, vienas iš patikrinimų organizuotas Maišiagalos bei Širvintų rajonuose.

Čia inspektavimo metu nustatyta 10 asmenų, nedeklaravusių savo savarankiškos darbinės veiklos. Du iš jų buvo ukrainiečiai.

„Veikėme operatyviai ir iš anksto numatę tikrinamus objektus bei darbo vietas. Daugiausiai nedeklaravusių savarankiškos darbinės veiklos asmenų nustatyta statybose, o vienas asmuo užsiėmė nelegalia prekyba. Nesitikėjome, kad patikrinimo metu bus užfiksuota tiek nedeklaruoto darbo atvejų, tačiau manome, kad tokie ir panašūs patikrinimai paskatins žmones atsakingiau žiūrėti į darbo deklaravimą“, – situaciją komentavo VDI Vilniaus skyriaus vedėjas Ramūnas Rakauskas.

Pasako jo, visiems asmenims, tarp jų ir darbo nedeklaravusiems užsieniečiams, skirtos 150 eurų baudos. Jei šie asmenys įkliūtų dėl nedeklaruoto darbo pakartotinai – pagal Administracinių nusižengimų kodeksą jiems grėstų bauda nuo 850 iki 1500 eurų.

Patikrinimo metu Širvintose darbo inspektoriai sureagavo ir į akivaizdžiai matomą pavojingą situaciją privačioje valdoje. Itin nesaugiomis sąlygomis savo namą remontavusį žmogų inspektoriai išsamiai supažindino su vykdomų darbų sauga. Tikėtina, kad čia galėjo įvykti skaudi nelaimė.

Šiuo metu vykdoma nelegalaus ir nedeklaruoto darbo bei nedeklaruotos savarankiškos veiklos prevencinių patikrinimų akcija tęsis iki lapkričio mėnesio vidurio. Ją vykdo visi VDI teritoriniai skyriai. Daugiausiai tikrinimai atliekami rizikingiausiuose ekonominės veiklos sektoriuose (statyba, žemės ūkis ir miškininkystė, didmeninė ir mažmeninė prekyba, aptarnavimo veikla (įvairių paslaugų teikimas gyventojams). Tikrinant taip pat yra kreipiamas dėmesys į darbo ir poilsio laiko režimų pažeidimus bei darbo laiko slėpimą. Akcijos metu siekiama nustatyti ir galimus užsieniečių įdarbinimo tvarkos pažeidimus, prekybos žmonėmis priverstiniam darbui atvejus.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Kęstas

Lietuvos valstybė yra laikinas darinys: Vėl atidaryta artimiausia prie Lietuvos populiari maisto parduotuvė Seinuose, Lenkijoje. Iš anksto išsikeitę eurus į zlotus ir paskaičiavę kainas, mes prisiperkame ten maisto net ir dukart pigiau, negu Lietuvoje. Atvažiuoja žmonės net iš Vilniaus. Mūsų atlyginimai maži, maistui išleidžiame liūto dalį. Pirkdami Lenkijoje, galime sveikiau ir sočiau pavalgyti, pataupydami ir sveikatą, ir pinigus. Lietuvos verslininkai negali daugiau nebekelti atlyginimus, nes dirbančiųjų pradeda trūkti. Todėl kelia kainas. Aišku, jie nori išlaikyti aukštus pelnus. Taip išvaro iš Lietuvos į Lenkiją mūsų pinigus, o mus pačius - į emigraciją. Blogai Lietuvai. Matyt, nerūpi mūsų verslininkams Lietuva.

Kęstas

Verslininkai dalinasi pinigais su valstybės žmonėmis Eligijaus Masiulio stiliaus kartoninėse dėžutėse, todėl sanitarinės normos ir kitos valstybės nustatomos taisyklės naudojamos naikinti konkurentus. Siauras draugų ir giminių ratelis daro Lietuvoje, ką nori. Tai yra lietuviška nusikaltėlių mafija, užgrobusi valdžią ir turtus Lietuvoje Kai mūsų čia liks visai nedaug, teks vėl referendumu jungtis prie Lenkijos. Lietuviškai kalbėti bus sunkiau, bet nors vėl atsidursime tikroje valstybėje ir liksime gyvi. Daugiau apie tai - guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

taaigi nemokamos

tos pašalpos bedarbiams nuolat.Gauni geriausiu atveju pusmeti.Ir tai jei dirbai paskutinius 2 metus su nepertraukiamu darbo stažu.Kodėl nieks apie ta nešneka o įsivaizduoja ka jeigu stovi Darbabiržės iskaituoj tai jau kas mėnesi tau moka?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS