Viešųjų pirkimų tarnyba ketina viešai skelbti nepatikimus tiekėjus | Diena.lt

VIEŠŲJŲ PIRKIMŲ TARNYBA KETINA VIEŠAI SKELBTI NEPATIKIMUS TIEKĖJUS

  • 0

Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT) ketina viešai skelbti nepatikimų tiekėjų sąrašą. Į jį pateks įmonės ir kiti tiekėjai, kurie nevykdo sutarčių ir tokiu būdu žlugdo projektus.

VPT atstovė spaudai Vytautė Šmaižytė sakė, jog tarnyba taip ruošiasi Viešųjų pirkimų įstatymo pakeitimams, o į sąrašą pateks tiekėjai, netinkamai įgyvendinę sutartis.

„Tikslas (sąrašo - BNS) - eliminuoti tiekėjus, kurie nevykdo sutarčių ir tokiu būdu sužlugdo visą projektą. Ypač aktualu sudrausminti tiekėjus Europos Sąjungos finansuojamuose projektuose, kadangi tokiu atveju jaučiamos ir finansinės pasekmės“, - BNS teigė V.Šmaižytė.

Anot jos, tarnyba neatskleidžia, kiek yra potencialių įmonių, galinčių patekti į tokį sąrašą, tačiau jame bus tik tie tiekėjai, kurie nevykdys sutarčių jau po įstatymo pataisų priėmimo. Sąrašas taip pat bus skelbiamas, tik priėmus pataisas, - tikimasi, kad tai įvyks anksčiausiai gegužę.

„Tiekėjas į nepatikimų tiekėjų sąrašus bus įrašomas trejų metų laikotarpiui, - per šį laiką jo pasiūlymai viešuosiuose pirkimuose bus atmetami“, - kalbėjo V.Šmaižytė. Tačiau, anot jos, tokio tiekėjo pasiūlymai automatiškai bus atmetami tik tuo atveju, jei perkančioji organizacija atmetimo sąlygą įrašys pirkimo dokumentuose.

VPT centriniame viešųjų pirkimų portale paskelbė tokio sąrašo įdiegimo paslaugų konkurso technines specifikacijas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS