Bendrovė „Vilniaus degtinė“ baigė įgyvendinti beveik 2,4 mln. litų kainavusį gamybos modernizavimo etapą.
Viena didžiausių Lietuvos alkoholinių gėrimų gamybos bendrovė „Vilniaus degtinė“ tęsia investicijas į gamybos tobulinimą ir naujus technologinius įrengimus. Vykdydama strateginius uždavinius, bendrovė investavo 2,4 mln. litų į gamybos procesų ir produktų kokybės tobulinimą. Šiais metais kitiems modernizavimo etapams numatoma skirti 0,5 mln. litų gamybos ir produktų tobulinimui.
„Investicijos į gamybos modernizavimą yra numatytos ilgalaikėje įmonės strategijoje. Siekiame gaminti originalius ir kokybiškus gėrimus iš Lietuvoje išaugintų grūdų ir mūsų varykloje Obeliuose pagaminto lietuviško etilo alkoholio, todėl esame numatę kasmetines investicijas į pažangias technologijas“, - sakė „Vilniaus degtinės“ generalinis direktorius Danas Kerbelis.
Jis pažymėjo, kad bendrovė įsigijo filtravimo per platiną irangą, o šis filtravimo būdas yra vienas inovatyviausių filtravimo metodų degtinės gamyboje visame pasaulyje.
Filtravimo procesas yra labai svarbus degtinės gamyboje, jam būtina ne tik naujausia ir kokybiškiausia įranga, bet ir bendrovės meistrų patirtis suderinant visus gamybos etapus. Degtinės filtracijos ypatumai yra įmonės itin saugoma paslaptis, kurią žino tik keli darbuotojai.
Kita svarbi investicija buvo rektifikacijos proceso modernizavimas, kurį įgyvendinus išgaunamas etilo alkoholis ne tik atitinka aukščiausius Europos Sąjungos (ES) ir pasaulinius gėrimų gamybos reikalavimus, bet ir pasižymi ypatingai puikiomis juslinėmis savybėmis.
Keturių pakopų rektifikacija padeda pagaminti ypatingo grynumo etilo alkoholį, o sąlytis su variu suteikia alkoholiui savitą ir charakteringą skonį. Tai užtikrina, kad vartotoją pasieks ne tik aukštos kokybės, bet ir unikalaus skonio AB „Vilniaus degtinės“ produktai.
Tyrimų bendrovės „AC Nielsen" duomenimis, „Vilniaus degtinė” per pirmąjį šių metų ketvirtį užimamą degtinės rinkos dalį padidino nuo 21,9 iki 24,5 procento.
Naujausi komentarai