Vilniuje atidarytas Australijos prekybos ir investicijų biuras | Diena.lt

VILNIUJE ATIDARYTAS AUSTRALIJOS PREKYBOS IR INVESTICIJŲ BIURAS

  • 0

Vilniuje ketvirtadienį oficialiai atidarytas Australijos prekybos ir investicijų komisijos biuras „Austrade“ leis sustiprinti prekybinius, švietimo ir turizmo ryšius, pranešė Užsienio reikalų ministerija.

„Sveikinu „Austrade“ veiklos pradžią Lietuvoje. Tai – labai svarbus žingsnis, leisiantis sustiprinti prekybinius, verslo, švietimo ir turizmo ryšius tarp Lietuvos ir Australijos bei Lietuvos ir Indijos-Ramiojo vandenyno regiono. Tai dar vienas sėkmingo bendradarbiavimo su tas pačias vertybes puoselėjančiomis valstybėmis,  strateginės diversifikacijos ir naujų rinkų atradimo pavyzdys“, – sakoma ministro Gabrieliaus Landsbergio sveikinimo laiške.

Kaip skelbia ministerija, „Austrade“ skatina Australijos prekybinį, investicijų, turizmo ir švietimo bendradarbiavimą su kitomis pasaulio šalimis, savo biurus Europoje iki šiol turėjo tik devyniose valstybėse.

1986-aisiais įkurta Australijos prekybos ir investicijų komisija (Austrade) yra šalies vyriausybinė prekybos, investicijų ir švietimo skatinimo agentūra, pastarąjį dešimtmetį ji taip pat atsakinga už turizmo politiką.

Anot ministerijos, tai pirmoji Australijos valstybinės institucijos atstovybė Lietuvoje. Dėl šios atstovybės atidarymo Lietuvoje buvo susitarta užsienio reikalų ministro Gabrieliaus Landsbergio vizito Australijoje pernai vasarį.

Lietuvos bendras eksportas į dešimt Indijos-Ramiojo vandenynų šalių, tarp kurių Australija, Japonija, Indija, Pietų Korėja, Singapūras, Indonezija, Taivanas, Vietnamas, Malaizija, Tailandas, pernai sausio-lapkričio mėnesiais išaugo 17 procentų iki 770,7 mln. eurų palyginus su atitinkamu 2021 metų laikotarpiu.

Lietuvos bendras eksportas į Australiją minėtu laikotarpiu išaugo 55 procentais iki 146 mln. eurų.

Lietuva savo ambasadą Australijos sostinėje Kanberoje įsteigė 2021 metais.

GALERIJA

  • Vilniuje atidarytas Australijos prekybos ir investicijų biuras
  • Vilniuje atidarytas Australijos prekybos ir investicijų biuras
URM nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS