VMI: apie 2 tūkst. valstybės pareigūnų, įmonių vadovų dar nepateikė turto deklaracijų | Diena.lt

VMI: APIE 2 TŪKST. VALSTYBĖS PAREIGŪNŲ, ĮMONIŲ VADOVŲ DAR NEPATEIKĖ TURTO DEKLARACIJŲ

  • 0

Apie 2 tūkst. valstybės pareigūnų ir tarnautojų, biudžetinių įstaigų, valstybės įmonių vadovų, privalančių pateikti metines turto deklaracijas už 2021 metus, to dar nepadarė, skelbia Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI).

„Turto deklaracijas dėl užimamų pareigų už 2021 metus pateikti turėjo apie 102,6 tūkst. gyventojų. Naujausiais duomenimis, laiku iš jų pareigą atliko beveik 84 tūkst.“, – pranešime teigė VMI Mokestinių prievolių departamento vyresnioji patarėja Stasė Aliukonytė-Šnirienė.

Pasak jos, apie 2 tūkst. gyventojų iki šiol nepateikė turto deklaracijos ir tai turėtų padaryti nedelsdami.

Didžioji dalis laiku nepateikusiųjų deklaracijų tai atliko vėliau, jau po gegužės 1-osios, BNS patikslino VMI. 

VMI svetainėje skelbiami valstybės tarnautojų ir kitų asmenų duomenys skirti viešumui bei skaidrumui užtikrinti, visuomenės savikontrolei.

Turto ir pajamų deklaracijų duomenis VMI taip pat naudoja nustatant ir rizikingiausius mokesčių mokėtojus – informacija analizuojama ir lyginama su VMI turimais bei iš trečiųjų šaltinių gautais duomenimis apie asmenų pajamas, turimą turtą ir išlaidas.

Lietuvoje ir užsienyje turimą turtą deklaruoti privalo biudžetinių įstaigų vadovai bei pareigūnai, valstybės politikai ir tarnautojai, valstybės ar savivaldybių įstaigų, įskaitant aukštųjų mokyklų, bendrovių, kurių akcininkė yra valstybė ar savivaldybė, vadovai ir jų pavaduotojai, nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbių įmonių vadovai.

Be to, turtą deklaruoti privalo teisėjai, notarai, prokurorai, antstoliai ir jų šeimų nariai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS