VMI: deklaravę pajamas gyventojai dar gali susigrąžinti 17 mln. eurų GPM permokų | Diena.lt

VMI: DEKLARAVĘ PAJAMAS GYVENTOJAI DAR GALI SUSIGRĄŽINTI 17 MLN. EURŲ GPM PERMOKŲ

  • 0

171 tūkst. gyventojų, iki gegužės 3 dienos pateikę pajamų mokesčio deklaracijas, gali gali pasinaudoti gyventojų pajamų mokesčio (GPM) įstatyme numatytomis lengvatomis ir susigrąžinti daugiau nei 17 mln. eurų GPM permokų, pranešė Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI).

„VMI duomenimis, kasmet vis daugiau gyventojų pasinaudoja GPM lengvatomis: praėjusiais metais 88 proc. šią galimybę turėjusių gyventojų deklaravo grąžintiną 62,1 mln. eurų sumą, o tai yra 15 proc. daugiau gyventojų nei 2019 metais“, – pranešime sako VMI Mokestinių prievolių departamento direktorė Stasė Aliukonytė-Šnirienė.

Pasak inspekcijos, didžiausia dalis gyventojų deklaravo grąžintiną GPM lengvatų sumą už sumokėtas gyvybės draudimo įmokas – apie 40 mln. eurų, taip pat už sumokėtas būsto kredito palūkanas – 4 mln. eurų ir sumokėtas įmokas už studijas – 11 mln. eurų.

Deklaracijas privalo pateikti gavusieji nuomos pajamų iš kitų gyventojų, palūkanų, darbinių pajamų iš užsienio, dėl įregistruotos individualios veiklos pagal pažymą ar turėtą verslo liudijimą, jeigu yra prievolė deklaruoti turtą (pavyzdžiui, valstybės tarnautojams, politikams), norint pasinaudoti nustatytomis lengvatomis ir panašiais atvejais.

Pajamų deklaravimui skirti du mėnesiai – iki gegužės 3 dienos, visos GPM permokos bus grąžintos iki liepos 31 dienos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS