Susigrąžinti GPM už praėjusiais metais suteiktas paslaugas gyventojai galės paprasčiau | Diena.lt

SUSIGRĄŽINTI GPM UŽ PRAĖJUSIAIS METAIS SUTEIKTAS PASLAUGAS GYVENTOJAI GALĖS PAPRASČIAU

  • 0

Nuo šiol gyventojų pranešimai apie išlaidas, siekiant susigrąžinti dalį gyventojų pajamų mokesčio už jiems 2020 ir 2021 metais suteiktas būsto, automobilio remonto ar nepilnamečių vaikų priežiūros paslaugas, bus pildomi paprastesniu būdu, vedlio principu, pranešė Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI).

Inspekcija teigia jau sulaukusi daugiau nei 6 tūkst. gyventojų pranešimų apie išlaidas už jiems 2020 metais suteiktas paslaugas. Deklaravus pajamas, šiems gyventojams sugrįš beveik pusė milijono eurų GPM, o tie, kurie pranešimo apie išlaidas, norėdami pasinaudoti GPM lengvatomis už 2020 metais, dar nepateikė, gali tai padaryti iki vasario 15 dienos arba deklaruodami pajamas pavasarį.

„Gyventojai teigiamai priėmė praėjusiais metais atnaujintą pajamų deklaravimo vedlį klausimų–atsakymų principu – tai buvo greitesnis ir paprastesnis būdas deklaruoti pajamas, tad vedlio principo pritaikymas ir kitoms VMI naudojamoms formoms buvo logiškas žingsnis“, – pranešime sako VMI mokestinių prievolių departamento direktorė Stasė Aliukonytė-Šnirienė.

Iki 400 eurų sumokėto GPM gyventojai gali susigrąžinti už jiems atliktas būsto remonto, automobilio remonto ar nepilnamečių priežiūros paslaugas.

VMI duomenimis, daugiausiai pranešimų, beveik 81 proc., pateikia gyventojai, siekiantys susigrąžinti 223 tūkst. eurų GPM už automobilio remonto darbus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS