VMI: maistu ir apsaugos priemonėmis medikus remiantiems verslininkams – lengvatos | Diena.lt

VMI: MAISTU IR APSAUGOS PRIEMONĖMIS MEDIKUS REMIANTIEMS VERSLININKAMS – LENGVATOS

  • 2

Pinigais, maistu ir apsaugos priemonėmis medicinos įstaigas remiančių verslininkų bei lėšas renkančių labdaros ir paramos fondų teikiama pagalba nėra apmokestinama, o verslininkai galės pasinaudoti mokesčių lengvatomis, praneša Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI).

„Neatlygintiną paramą suteikusios bendrovės galės pasinaudoti mokesčių lengvatomis ir iš pajamų dukart atskaityti paramai skirtas išmokas, taip susimažinant pelno mokestį“, – sako VMI Teisės departamento direktorė Rasa Virvilienė.

Jos teigimu, jei įmonės PVM mokėtojos paramą suteikia prekėmis, kurių pirkimo PVM buvo įtraukę į PVM atskaitą, tai ekstremalios situacijos metu dėl koronaviruso joms už tokias prekes nereikės apskaičiuoti suvartojimo privatiems poreikiams, neatsižvelgiant į suteiktos paramos vertę.

Nurodoma, kad dėl paramos gavėjo statuso suteikimo reikia kreiptis į Registrų centrą. Tačiau VMI pažymi, kad ekstremalios situacijos metu, jeigu parama bus suteikta juridiniams asmenims, neturintiems paramos gavėjo statuso, bet įstatymo nustatyta tvarka turintiems teisę jį gauti, remiantis teisingumo ir protingumo principais, bus laikoma, kad parama yra suteikta pagal įstatymą, o paramos teikėjams bus taikomos mokesčių lengvatos.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

virusas

Kur gaut...Kinijoj )

Kur gaut

ne kauke o permatomą ekranine ,,užsklandą" ant veido?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS