VMVT direktorius su kitų šalių kolegomis tarėsi dėl prekybos palengvinimo | Diena.lt

VMVT DIREKTORIUS SU KITŲ ŠALIŲ KOLEGOMIS TARĖSI DĖL PREKYBOS PALENGVINIMO

  • 0

Paryžiuje vykstančioje Pasaulio gyvūnų sveikatos organizacijos (OIE) 87 generalinėje sesijoje Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) direktoriaus Darius Remeika dvišaliuose susitikimuose su kitų šalių kompetentingų institucijų atstovais aptarė glaudesnio bendradarbiavimo ir lietuviškų maisto produktų eksporto klausimus.

Gegužės 28 d. VMVT direktoriaus vadovaujama Lietuvos specialistų delegacija susitiko su Pietų Korėjos, Kubos, Alžyro ir Mongolijos delegacijomis.

„Su Pietų Korėjos delegacija aptarėme dar 2017 m. liepos mėn. Lietuvoje vykusio šios šalies ekspertų audito dėl paukščių ligų kontrolės rezultatus. Pabrėžiau, jog Lietuva kruopščiai ir nuosekliai laikosi visų tarptautinių ir Europos Sąjungos reikalavimų dėl gyvūnų ligų prevencijos ir kontrolės. Minėto audito išvados yra svarbios tolimesniuose derybų dėl paukštienos eksporto etapuose, tad vakar vykusio susitikimo metu dar kartą akcentavome, jog Lietuvos paukštienos sektorius atitinka aukštus tarptautinius standartus nuo paukščių auginimo iki paukštienos ir jos produktų gamybos. Mūsų gamintojai gali pasiūlyti P. Korėjos rinkai aukštos kokybės produktų, todėl  Lietuvai labai svarbu  sėkmingai suderinti visus reikalavimus ir galbūt dar šiemet užbaigti derybų procedūras“,- pabrėžė D. Remeika.

Dvišalis bendradarbiavimo susitarimas padės šiuos ryšius dar labiau sustiprinti.

Susitikimuose su Kubos ir Alžyro vyriausiaisiais veterinarijos pareigūnais taip pat daugiausia dėmesio skirta veterinarinių reikalavimų ir gyvūninių produktų eksporto sąlygų aptarimui. Lietuvos gamintojams Kubos rinka įdomi galimybe eksportuoti termiškai perdirbtus mėsos produktus, o į Alžyrą ketinama eksportuoti pieno pakaitalus veršeliams. Sutarta, kad artimiausiu metu šalys turėtų informuoti Lietuvą apie teigiamus sprendimus.

„Dvišaliame susitikime su Mongolijos delegacija aptarėme glaudesnio bendradarbiavimo tarp abiejų šalių institucijų galimybes ir nutarėme pasirašyti susitarimą dėl bendradarbiavimo maisto ir veterinarijos srityje. Jau ir anksčiau mūsų specialistai yra dalyvavę keliuose projektuose Mongolijoje, dalinosi patirtimi ir skaitė paskaitas. Tad dvišalis bendradarbiavimo susitarimas padės šiuos ryšius dar labiau sustiprinti.  Taip pat aptarėme ir galimybes į šią šalį eksportuoti arklius“, - po susitikimo sakė VMVT direktorius.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS