VTEK atnaujino leidimą A. Romanovskiui verstis lobistine veikla | Diena.lt

VTEK ATNAUJINO LEIDIMĄ A. ROMANOVSKIUI VERSTIS LOBISTINE VEIKLA

  • 0

Prokuratūrai panaikinus įtarimus dėl piktnaudžiavimo politiko papirkimu, Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) antradienį vėl leido Andriui Romanovskiui verstis lobistine veikla. Tai BNS patvirtino VTEK atstovas Tomas Čaplinskas.

A.Romanovskis BNS teigė dar neturintis informacijos apie licencijos verstis lobistine veikla atnaujinimą.

„Aš buvau pateikęs prašymą, kad būtų atstatyta licencija. Jeigu jie (VTEK - BNS) šiandien priėmė tokį sprendimą, tai džiugu“, - sakė A.Romanovskis.

Anot jo, prokurorams panaikinus įtarimus, VTEK neturėjo kito pasirinkimo.

„Aš manau, kad pats reikalavimas, kuris įstatymu nustato, kad tik pateikus įtarimus, automatiškai licencija (lobistinės veiklos - BNS) stabdoma, mano manymu, yra neadekvatus. (…) Čia tam tikra prasme nekaltumo prezumpcija yra eliminuojama. Manau, kad tokia praktika nėra gera. VTEK nelabai turėjo pasirinkimo, nes yra įstatyme tokia nuostata“, - BNS sakė A.Romanovskis.

Jis patvirtino, kad toliau aktyviai tęs lobistinę veiklą.

„Aš manau, kad teisingas prokurorų sprendimas prisidėjo prie mano išteisinimo ir mano reputacijos reabilitavimo. Planuoju toliau tęsti tą savo veiklą ir įrodyti, kad lobistinė veikla yra ta vienintelė teisinga ir skaidri veikla, kuria galima įtakoti valdžią“, - BNS sakė jis.

Prokuratūra lapkričio 12-ąją nutraukė ikiteisminį tyrimą dėl buvusio Seimo nario Vito Matuzo galimo kyšininkavimo ir panaikino įtarimus dėl piktnaudžiavimo politiko papirkimu anksčiau įtartam A.Romanovskiui. Tačiau V.Matuzas lieka įtariamasis dėl piktnaudžiavimo ir sukčiavimo, susijusio su Europos Sąjungos (ES) lėšomis.

A.Romanovskį Specialiųjų tyrimo tarnybos (STT) pareigūnai buvo sulaikę 2012 metų birželio 19-ąją, po to teismo sprendimu jis buvo suimtas. Tų metų liepos 13 dieną lobistas paleistas už 50 tūkst. litų užstatą bei rašytinį pasižadėjimą neišvykti ir nebendrauti su tam tikrais asmenimis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS