Vyriausybė apžvelgs maisto kainų tendencijas | Diena.lt

VYRIAUSYBĖ APŽVELGS MAISTO KAINŲ TENDENCIJAS

Žemės ūkio ministerija (ŽŪM) ministrams ir visuomenei pristatys maisto kainų tendencijas per 2018 m. spalio – 2019 m. sausio mėnesius.

Ši apžvalga numatyta trečiadienio Vyriausybės pasitarime. Po jo tendencijas žadama pristatyti ir viešai.

Kaip Eltai patvirtino ŽŪM, kainų tendencijų stebėjimas yra dalis plano didinti konkurenciją ir skaidrumą prekybos maisto produktais srityje. Tendencijos bus aptariamos vykdant Vyriausybės praėjusių metų rugsėjo 26 d. pasitarimo pavedimą dėl konkurencijos didinimo prekybos maisto produktais srityje skelbiant informaciją viešame informaciniame portale www.produktukainos.lt.

Kaip ELTA jau rašė, Vyriausybė pernai pritarė vadinamajam kainų mažinimo planui. Jo įgyvendinimui ministerijoms buvo pavesta atlikti tam tikras užduotis. Tarp ministerijų planuojamų pokyčių – konkurencinės aplinkos gerinimas, administracinės naštos verslui mažinimas, vadinamųjų vaučerių sistema ir kiti.

Vaučeriais būtų leista naudotis šeimoms, turinčioms ikimokyklinio amžiaus vaikų, o teisę parduoti turėtų verslininkai, dalyvaujantys trumpojoje maisto tiekimo grandinėje. Minėti pirkėjai gautų 20 proc. nuolaidą nuo vaučerio vertės ūkininkų produkcijai smulkiose prekybos vietose.

Taip pat pritarta siūlymui internetiniame puslapyje skelbti 20 maisto produktų kainas, kur būtų galima matyti ūkininko, perdirbėjo ir prekybininko kainos dalį.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS