Vyriausybė juda link valstybinio IT ūkio konsolidavimo | Diena.lt

VYRIAUSYBĖ JUDA LINK VALSTYBINIO IT ŪKIO KONSOLIDAVIMO

Vyriausybėje į priekį juda valstybės valdomos informacinių technologijų (IT) infrastruktūros konsolidavimas.

Vyriausybės kanceliarija siūlo vietoj Informacinės visuomenės plėtros komiteto prie Susisiekimo ministerijos įsteigti Valstybės informacinių technologijų valdymo biurą, o vietoj Informatikos ir ryšių departamento prie Vidaus reikalų ministerijos - Valstybės informacinių technologijų centrą (VITC).

Numatoma, kad biuras dalyvaus, formuojant valstybės informacinių išteklių politiką, konsoliduos ir koordinuos jų infrastruktūros kūrimą, bus atsakingas už IT paslaugas valstybės institucijoms ir įstaigoms.

Šių dviejų įstaigų sukūrimui ministrų kabinetas pritarė dar rugsėjo pradžioje, o antradienį Vyriausybės pasitarime ketinama svarstyti, ar iki kitų metų liepos, kai turėtų veikti naujos institucijos, pakeisti dabartinių įstaigų statusą.

Birželį buvo sudaryta IT ekspertų patariamoji taryba, kur pasiūlė prie Vyriausybės sukurti IT valdymo įstaigą. Vyriausybė valstybės informacinius išteklius ketina konsoliduoti keliuose pasirinktuose duomenų centruose, kuriuos valdytų būsima įstaiga.

Siekiama, kad pirmosios konsoliduotos IT infrastruktūros paslaugos viešajam sektoriui būtų teikiamos nuo 2019 metų pirmojo ketvirčio. Vėliau valstybės informacinės sistemos būtų perkeliamos į konsoliduotą infrastruktūrą. Galiausiai į vieningą valstybės IT centrą būtų perkelti valstybės institucijų ir įstaigų IT padalinių darbuotojai. Konsolidavimą siekiama užbaigti iki 2019 metų pabaigos.

Vien tik informacinių sistemų palaikymui valstybėje per metus išleidžiama daugiau kaip 20 mln. eurų. Skaičiuojama, kad po reformos šie kaštai sumažėtų perpus. Be to, būtų kur kas racionaliau įgyvendinami nauji projektai, naujų investicijų poreikis sumažėtų 20-50 procentų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS