Vyriausybė: kelių mokestis kitąmet augs augti iki keturių kartų | Diena.lt

VYRIAUSYBĖ: KELIŲ MOKESTIS KITĄMET AUGS AUGTI IKI KETURIŲ KARTŲ

  • 9

Nuo kitų metų didės mokesčiai už magistralinių Lietuvos kelių naudojimą – maksimalus metinis tarifas sieks beveik 3,1 tūkst. eurų, arba 4 kartus daugiau nei dabar. Tam trečiadienį pritarė Vyriausybė.

Susisiekimo ministerijos parengtais pakeitimais numatoma, jog autobusams ir krovininiams automobiliams taikomų mokesčių dydžiai priklausys nuo jų kategorijos, ašių skaičiaus ir išmetamų teršalų kiekio.

Pavyzdžiui, žemiausio emisijos standarto, daugiau nei 12 tonų sveriančios ir bent keturių ašių transporto priemonės savininkui teks mokėti beveik 3,1 tūkst. eurų metinį mokestį vietoj 753 eurų. Didžiausias mokestis autobusams sieks 2,4 tūkst. eurų vietoj 550 eurų.

Tikimasi, kad patvirtinus naujus mokesčius į valstybės biudžetą papildomai būtų surenkama apie 30–40 mln. eurų kasmet.

Lietuvos automobilių kelių tinkle yra apmokestinta 19 magistralinių kelių, kurių bendras ilgis siekia apie 1,7 tūkst. kilometrų, už jų naudojimą per metus vidutiniškai surenkama apie 53 mln. eurų.

Projekto rengėjai skaičiuoja, kad Lietuvos kelių nusidėvėjimas dėl sunkiasvorio transporto kasmet vertinamas maždaug 55 mln. eurų.

Kelių mokesčiai Lietuvoje nebuvo peržiūrėti nuo 2015 metų, siūlymui nustatyti naujus maksimalius jų dydžius Vyriausybė pritarė gegužės pradžioje.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Tai

Kainos dides pervezimo ir brangs prekes o tai vartotojui bus brangiau dides skurdas ir bus sunkiau isgyvent , kapitalizmas ner pelno nedirba ir kuo didesnis pelnas .

Kas tie projekto

Rengėjai? Parašykite kokioms partijoms atstovauja? Jų pavardes parašykite. Noriu jiems išreikšti dėkingumą. Apskritai,neįtikėtina, kad juos išlaiko Lietuva.

Jeen

Infliacija šoks. Emigracija dar didesnė bus. Pagal save žinau. Bedarbystė didės. Liūdniausia, kad lietuviai nieko nedarys. Čia yra tikras karas prieš Lietuvos verslą.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS