Vyriausybė padidino galimos paramos ribą kultūrinei spaudai | Diena.lt

VYRIAUSYBĖ PADIDINO GALIMOS PARAMOS RIBĄ KULTŪRINEI SPAUDAI

Vyriausybė trečiadienį nusprendė padidinti galimos paramos kultūrinei spaudai kartelę iki 500 tūkst. eurų per trejus metus.

Šiuo metu už paramą kultūros leidiniams ir projektams atsakingas Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondas daugiausiai gali skirti 200 tūkst. eurų per trejus metus. Tai numato de minimis principas, reglamentuojantis didžiausią leistiną valstybės pagalbą be būtinybės derinti ją su Europos Komisija.

Iki 500 tūkst. eurų riba padidinta Vyriausybei trečiadienį nusprendus priskirti tokių leidinių veiklą prie visuotinės ekonominės svarbos paslaugų.

„Tai automatiškai nereiškia finansavimo didinimo, tiesiog bus galimybės kultūrinei žiniasklaidai gauti didesnį finansavimą, įvertinus Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondo ekspertams ir fondui pritarus. Kultūrinės žiniasklaidos leidėjai daugybę metų prašo padaryti šį pakeitimą“, – Vyriausybės posėdyje teigė kultūros ministras Mindaugas Kvietkauskas.

Anot jo, be valstybės intervencijos kultūrinės žiniasklaidos rinka negalėtų išlaikyti esamos kokybės paslaugų ar apskritai jų teigti.

Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondas kasmet įvairiems žiniasklaidos projektams paskirsto apie 2,5 mln. eurų.

Seime svarstoma iniciatyva naikinti dabartinį fondą, valdoma dvidešimties dalininkų – meno, žiniasklaidos asociacijų, ir įsteigti Žiniasklaidos rėmimo fondą, kurį valdytų tik valstybė.

Kultūrinės žiniasklaidos atstovai rengė kelis protestus prieš, anot jų, nuosekliai mažinamą valstybės paramą, reikalavo tobulinti paramos skyrimo principus.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

vagys gyvena gerai

Pinigų plovyklos tos vadinamos kultūros asociacijos. Pvz.: Kauno fotomenininkai jau antrą dešimtmetį palaipsniui pardavinėja ir sudaro "ilgalaikės nuomos" sutartis savo pastatams Kauno Senamiestyje, kuriuos gavo už dyką iš Vyriausybės AMB-Brazausko parašu,-gal turėjo kompromituojančių nuotraukų, ne tik su bufetava Kristinute?..

Būtinai reikia

nustatyti kokia spauda yra kultūrinė.Tam reikalinga kompetetinga komisija ar panašus organas. Dabar jau siaubas ima dėl visokių šiukšlinių projektų, estetinio kanibalizmo ir kitų nesamonių pateikiamų kaip kultūrinė šviečiamoji spauda.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS