Vyriausybė pasitarime pritarė subsidijų savarankiškai dirbantiems koncepcijos patikslinimui | Diena.lt

VYRIAUSYBĖ PASITARIME PRITARĖ SUBSIDIJŲ SAVARANKIŠKAI DIRBANTIEMS KONCEPCIJOS PATIKSLINIMUI

Vyriausybė pasitarime trečiadienį nusprendė pritarti Ekonomikos ir inovacijų ministerijos siūlymui patikslinti subsidijų teikimo nukentėjusiems nuo COVID-19 individualią veiklą vykdantiems asmenims koncepciją.

Kaip rašoma koncepcijos tikslinimo rašte, siūloma išbraukti sąlygą, kad tinkamais pareiškėjais nebūtų laikomi asmenys, gavę pajamas iš individualios veiklos, kuri įtraukta į dėl karantino paskelbimo ribojamų ūkinių veiklų sąrašą. Taip pat į tinkamų pareiškėjų sąrašą pasiūlyta įtraukti asmenis, kurie vykdo veiklą pagal verslo liudijimą, o jų deklaruotų pajamų ir išlaidų skirtumas neviršija 36 minimalios mėnesio algos (MMA) dydžio.

Taip pat ketinama nustatyti, kad individuali veikla pagal pažymą ar verslo liudijimai būtų registruoti nenutrūkstamai ar nepertraukiamai ne trumpiau kaip 90 kalendorinių dienų, vietoj anksčiau nustatytų 3 mėnesių per 2020 metus.

Ministerijos pasiūlyta, kad pagalbos dydis, skiriamas pareiškėjui, būtų 100 proc. už 2019 m. nuo individualios veiklos apmokestinamųjų pajamų apskaičiuotos gyventojų pajamų mokesčio (GPM) sumos, bet ne mažiau kaip 100 eurų ir ne daugiau kaip 18 MMA, vietoj anksčiau numatyto 36 MMA.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS