Vyriausybė pritarė patikslintam subsidijų nukentėjusiam nuo COVID-19 verslui planui | Diena.lt

VYRIAUSYBĖ PRITARĖ PATIKSLINTAM SUBSIDIJŲ NUKENTĖJUSIAM NUO COVID-19 VERSLUI PLANUI

Vyriausybė trečiadienį posėdyje pritarė Ekonomikos ir inovacijų ministerijos siūlymui patobulinti ir patikslinti subsidijų skyrimo įmonėms tvarką.

Subsidijų skyrimo įmonėms aprašo nuostatose nuspręsta patikslinti, kad įmone juridinis asmuo laikomas tik ta dalimi, kuria vykdo ekonominę veiklą. Taip pat nustatyta, kad tokiam pareiškėjui subsidijos dydis būtų skaičiuojamas nuo gyventojų pajamų mokesčio (GPM) dalies, proporcingos jo vykdomai ekonominei veiklai.

Ministerija taip pat pasiūlė atsisakyti detalizavimo apie pajamų skyrimą konkrečiai klasei (A ar B) siekiant, kad būtų vertinama nuo visų pajamų įmonės sumokėta GPM suma. Kaip teigiama pažymoje, taip būtų sudaryta galimybė parama pasinaudoti didesniam skaičiui nukentėjusių įmonių.

Atsižvelgiant į tai, kad techniškai nėra užtikrinta galimybė visiems potencialiems pareiškėjams pateikti metinių finansinių ataskaitų už 2019 metus rinkinį, pasiūlyta nustatyti išimtį, kad šis reikalavimas nebūtų taikomas pareiškėjams, kurių metinių finansinių ataskaitų elektroninio rinkinio forma nėra patvirtinta Registrų centro.

Ekonomikos ir inovacijų ministerijos taip pat pasiūlyta nustatyti reikalavimą, kad subsidijos būtų pervedamos tik į pareiškėjo vardu atidarytą sąskaitą.

Siekiant, kad subsidija nesinaudotų Lietuvos ekonominių ir kitų tarptautinių sankcijų nesilaikančios įmonės, nustatytas reikalavimas, kad subsidijos nebūtų skiriamos pareiškėjams, kuriems pritaikytos tarptautinės sankcijos.

Be to, detalizuota, kad jei paraiškas pateikusių įmonių apyvarta krito ne dėl su COVID-19 susijusių priežasčių, laikoma, kad pareiškėjas neatitinka apyvartos kritimo sąlygos ir jam subsidija negali būti skiriama.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS