Vyriausybė spręs, ar pritarti 2022 metų biudžeto projekto priemonių planui | Diena.lt

VYRIAUSYBĖ SPRĘS, AR PRITARTI 2022 METŲ BIUDŽETO PROJEKTO PRIEMONIŲ PLANUI

  • 0

Vyriausybė trečiadienį spręs, ar pritarti Finansų ministerijos siūlomam 2022 metų valstybės biudžeto projekto rengimo priemonių planui, vykdymo terminams ir už informacijos rengimą, patekimą ir gavimą atsakingas institucijas.

Kaip nurodoma Vyriausybės nutarimo pažymoje, nutarimo projektas numato priemones, kurios sudaro sąlygas ministerijoms ir kitiems asignavimų valdytojams nustatyti planuojamas 2022–2024 metams valstybės biudžeto asignavimų preliminarias maksimalias limitų sumas, būtinas strateginių veiklos planų (SVP) projektams parengti.

„Minėtos sumos planuojamos įvertinus ir atsižvelgus į asignavimų valdytojų SVP projektuose planuojamus poveikio rodiklius, kuriais siekiama įgyvendinti valstybės vystymosi kryptį, strateginį tikslą ir pažangą arba tęstinės veiklos uždavinį”, – nurodo Finansų ministerija.

Taip pat siekiama, kad asignavimų valdytojams planuojamos nustatyti lėšų limitų sumos sudarytų galimybę jiems racionaliai ir efektyviai atlikti ir kitas jų veiklos valdymo sritims priskirtas tęstinės veiklos funkcijas ir joms reikalingas įgyvendinti priemones.

Pasak ministerijos, šiuo siūlymu siekiama užtikrinti sklandų, nuoseklų atitinkamų metų valstybės biudžeto įstatymo projekto parengimą ir pateikimą Seimui numatytu laiku.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS