Vyriausybė pritarė siūlomai Pensijų anuitetų fondo tarybos sudėčiai | Diena.lt

VYRIAUSYBĖ PRITARĖ SIŪLOMAI PENSIJŲ ANUITETŲ FONDO TARYBOS SUDĖČIAI

Vyriausybė trečiadienį posėdyje pritarė Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos (SADM) siūlomiems kandidatams Pensijų anuiteto fondo tarybos narių ir pirmininko pozicijoms užimti.

Tarybos pirmininku bus paskirtas Mindaugas Vaičiulis, kuris taip pat bus atsakingas už investicijų valdymo sritį. Atsakingu už rizikų valdymo sritį paskirtas Aleksandras Četverikovas, už pensijų anuitetų produktų valdymą – Liudmila Damulienė. Tuo metu Aurimui Maždžieriui bus pavestas finansų valdymas, o Eglei Šaltenytei – aktuarinė sritis.

Pagal Pensijų kaupimo įstatymą, Pensijų anuitetų fondo tarybą sudaro 5 nariai. Jie turi būti nepriekaištingos reputacijos ir atitikti Vyriausybės patvirtintus kvalifikacinius reikalavimus. Atrinktų kandidatų reputaciją, kvalifikaciją ir patirtį įstatymo nustatyta tvarka vertina priežiūros institucija – Lietuvos bankas. Gavus Lietuvos banko pritarimą, Pensijų anuitetų fondo tarybos narius ir Tarybos pirmininką socialinės apsaugos ir darbo ministro teikimu skiria Vyriausybė. Tarybos nariai skiriami 5 metų kadencijai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS