Vyriausybė spręs dėl elektros tinklų tarp Panevėžio ir Darbėnų sujungimo plano | Diena.lt

VYRIAUSYBĖ SPRĘS DĖL ELEKTROS TINKLŲ TARP PANEVĖŽIO IR DARBĖNŲ SUJUNGIMO PLANO

Vyriausybė trečiadienį spręs, ar pradėti rengti ypatingos valstybinės svarbos projektu pripažinto Lietuvos šiaurės vakarų ir rytų elektros perdavimo tinklų sujungimo inžinerinės infrastruktūros vystymo planą.

Plane būtų nustatytos šios infrastruktūros plėtros gairės, sąlygos tolesnei jūrinio ir sausumos vėjo bei saulės parkų integracijai, nustatyta sujungimui reikalingų naujų linijų trasa, numatytos reikalingos teritorijos.

Seimas gegužę projektą, kuriuo numatoma nuo Panevėžio iki Darbėnų sujungti rytinę ir vakarinę elektros sistemos dalis, pripažino ypatingos svarbos.

Jį sudarytų naujų elektros perdavimo linijų – apie 170 kilometrų ilgio 330 kV Darbėnai–Varduva–Mūša bei 72 kilometrų ilgio 330 kV Panevėžys–Mūša, taip pat 330 kV transformatorių pastotės „Varduva“ statyba.

Energetikos ministerija anksčiau teigė, kad sujungus tinklus būtų padidintas šalies energetinis saugumas, užtikrintas patikimas elektros perdavimas, naujų technologijų vartotojų (pavyzdžiui, vandenilio pramonės) aprūpinimas bei sudarytos geresnės sąlygos jūrinio bei sausumos vėjo ir saulės parkų plėtrai bei integracijai.

Teigiama, kad iki 2034-ųjų sujungus tinklus taip pat pagerėtų elektros rinkos integracija abejomis kryptimis padidėjus pralaidumui su Latvijos elektros perdavimo sistema.

Energetikos viceministrė Inga Žilienė anksčiau sakė, kad, projekto įgyvendinimas kainuos apie 270 mln. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Lietuvos fasistinis rezimas zudo Lietuva ir jos zmones

Tai reiskia kad isdaviku rezimas JAU SLAPTA nuo zmoniu prieme sprendima statyti Darbenuose vandenilio gamykla ir pasmerke Darbenus letai mirciai taip pat ir pajurio zonai.

Jei sakote, tai sakykite viską iki galo!

„Energetikos ministerija anksčiau teigė, kad sujungus tinklus būtų padidintas šalies energetinis saugumas, užtikrintas patikimas elektros perdavimas“ į būsimą vandenilio ir techninio spirito gamyklą kuri suniokos Darbėnus ir visą pajūrio regiono gamtą! Prakeikti kyšininkai!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS