Z. Jedinskis: bus siūloma apmokestinti visų finansinių įstaigų turtą | Diena.lt

Z. JEDINSKIS: BUS SIŪLOMA APMOKESTINTI VISŲ FINANSINIŲ ĮSTAIGŲ TURTĄ

Seimui nusprendus dėl galimo prieštaravimo Konstitucijai kol kas nesvarstyti siūlymo apmokestinti bankų, kredito unijų bei kitų paskolų bendrovių turtą, tokį siūlymą teikęs Seimo narys Zbignevas Jedinskis sako, kad prieštaravimo neliks įtraukus visas Lietuvos banko prižiūrimas finansų įstaigas.

„Mūsų manymu, Konstitucijai nieko neprieštarauja, tiesiog yra redakcinis pataisymas, mes pataisysime ir pateiksime“, – BNS sakė Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos frakcijai priklausantis Z. Jedinskis.

„Mes tiesiog pakeisime taip, kaip reikalauja Teisės departamentas – bus įrašyta „Lietuvoje veikiančios finansų įstaigos“ ir pagal tą įstatymą apmokestinamos“, – pridūrė jis.

Lietuvos bankas be kreditavimo veikla užsiimančių įmonių taip pat prižiūri mokėjimo ir elektroninių pinigų įstaigas, draudimo bendroves ir draudimo tarpininkus, investicinius fondus ir investicijų bendroves, pensijų fondus, finansų maklerio įmones, valdymo įmones, finansų patarėjo įmones, valiutos keityklų operatorius, sutelktinio finansavimo platformos operatorius.

Seimas antradienį nepradėjo svarstyti siūlymo apmokestinti didesnės kaip 300 mln. eurų vertės bankų, unijų bei kitų paskolų bendrovių turtą, nors planuojamos maždaug 52 mln. eurų šio mokesčio pajamos jau yra įtrauktos į 2020 metų valstybės biudžeto projektą.

Tokį sprendimą Seimas priėmė, atsižvelgęs į Teisės departamento išvadą, kad toks siūlymas gali prieštarauti Konstitucijai.

Naujojo mokesčio kritikai teigia, kad jis atsilieps galutinėms bankų paslaugų bei prekių kainoms.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

jo

nu ir orda o smegenų kai pklausai tai visiškas 0.

ei jus ten...

apmokestinkite pirmiausiai savo turtus ir savo pajamas svoločiai....

Anonimas

Rekia apmokestinti visų seimunu turtą nes jie jau perdauk visko prisivoge

SUSIJUSIOS NAUJIENOS